uhubalku-hostinec

Jarní speciál 

od 18. 4. 2025

Jarní ochutnávkové prkénko
Králičí paštika, domácí lančmít, špekáčkový salát, domácí klobáska, domácí slanina, zelená hořčice, karotkový salát s česnekem, salát z čerstvých jarních lístků chléb
a pečivo.
269 Kč pro 2–4 osoby | 403 Kč pro 4–6 osob
(10)

Králičí paštika se zelenou hořčicí s medvědím česnekem, brusinkami a salátkem z jarních klíčků
Králičí paštiku vyráběla babička z Borovnice. Našel jsem její recept a připravil ho také pro Vás. Pokud Vás paštika nadchne, je možné si ji u nás zakoupit i s sebou domů.
135 Kč
(10)

Jarní podorlická kyselka se zastřeným vajíčkem, pestem z medvědího česneku a jarními klíčky
Krémová polévka z vařených jehněčích, králičích ořezů a kostí, zahuštěná máslovou jíškou a ochucená na kyselo octem a cukrem. Žloutek ji udělá krásně krémovou, pesto dodá lehký česnekový říz a jarní klíčky svěžest.
95 Kč
(1, 7, 8, 9, 12)

300 g s k. Pečené jehněčí kolínko na bylinkách a česneku, lehce ovoněné kouřem se smetanovým špenátem a jarní nádivkou
Pomalu pečené marinované jehněčí kolínko v láku s bylinkami a česnekem. Po upečení lehce ovoníme kouřem v našem Green Eggu. Kolínko podáváme s tradičním špenátovým pyré se smetanou a jarní žemlovou nádivkou s medvědím česnekem.
456 Kč
(1, 3, 7)

200 g Pečená křepelka plněná jarní nádivkou s restovanou karotkou na tymiánovém másle, bramborová kaše
Pravá jarní lahůdka. Velmi jemné maso křepelek se právě hodí ve spojení s nádivkami. Ta naše je žemlová s bylinkami, spoustou jarního zeleného a špetkou muškátového
oříšku.
394 Kč
(1, 3, 7, 10)

150 g Smažené kůzlečí řízečky marinované v podmáslí s pečenou bramborou plněnou ředkvičkovo-jogurtovým dipem, listový salát
Kůzlečí maso dříve nechybělo na žádném svátečním stole. Však také koza byla u každého většího stavení. Řízečky se marinovaly v podmáslí, aby byly křehké a smažené jsou v přepuštěném másle. Jako přílohu podáváme pečenou bramboru ve slupce s dipem z jogurtu s ředkvičkami, microgreens a křenem wasabi.
310 Kč
(1, 3, 7, 10)

200 g Smažená vepřová kotletka plněná jarním bylinkovým máslem servírovaná s tradičním bramborovým salátem
Vepřová smažená klasika, které máslo dodá nádhernou šťavnatost a tradiční bramborový salát s trochou jarních čerstvých klíčků. Řízek můžeme také podávat jako krajovou specialitu „Pavlišov“ s kysaným zelím, houskovým knedlíkem a osmaženou cibulkou.
267 Kč
(1, 3, 7, 9, 10)

Plněné bramborové knedlíky masovou nádivkou z pečeného králičího a uzeného masa s kysaným zelím a osmaženou cibulkou se škvarky
Plněné bramborové knedlíky jsou velmi oblíbeným jídlem. Miloval je také sám rakouský císař pán. Jemné bramborové těsto plné výborné chuti pečeného králičího s kousky uzeného masa a k tomu všemu kysané zelí. Aby nám jídlo dobře klouzalo, tak ho lehce omastíme sádlem s osmaženou cibulkou a domácími škvarky.
259 Kč
(1, 3, 7, 10)

Stálá nabídka u Hubálků

Jídelní lístek platný od 1. 2. 2025.

Předkrm nebo malý chod:

Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)                    

Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.

132 Kč

Zeleninový tataráček s opečenou topinkou, hoblinkami sýra Gran Moravia a listovým salátkem (1,7,10)

Zeleninový tatarák, který jsme vyrobili z rajčat, lilku, cukety, papriky, cibule a koření. Ten skvěle chutná právě s chlebovou topinkou, hoblinkami parmazánu, lístky čerstvých salátů a microgreens.

126 Kč

100 g Pikantní hovězí dršťky na náchodské 24° s kousky špeku, papriky, cibule, chilli a čerstvým chlebem (1)

Buřty na pivu určitě znáte. My jsme podobným způsobem připravili hovězí dršťky. Bez silné náchodské 24° se to neobejde, ale právě díky ní chutnají skvěle.

130 Kč

100 g Domácí nakládaný hermelín (7,10)

Co dodat, hermelín, cibule, jarní cibulka, česnek, koření a trochu čerstvého chilli. Nakládaný hermelín je doména našeho šéfa servisu Petra. K tomu nepustí ani mě.

115 Kč

Polévky:

Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa (1,3,7,9)

Polévka ze svátečního jídelníčku připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.

95 Kč

Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)

Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.

89 Kč

Voňavé maso z grilu:

200 g Tenderloin steak z pravé hovězí svíčkové ve slaninovém kabátku s pepřovou omáčkou, steakovými hranolkami, osmaženou cibulkou

a listovým salátem (1,7,10,12)

Tenderloin, nebo také Filet Mignon, je steak z pravé hovězí svíčkové z její středové části. Steak je obalený ve slanině a grilovaný dle Vašeho přání.

450 Kč

300 g Rib Eye steak z hovězího vysokého roštěnce se smaženými bramborovými kroketami se sýrem, česnekovým dipem a zelným salátem s křenem (1,3,7,10)

Vysoký roštěnec s tukovým okem je oblíbená část hovězího na steaky. Vybrali jsme tedy řádnou velikost pro opravdové labužníky a doplnili jsme k němu výborné krokety s čedarem, jogurtovo – česnekový dip a salát Coleslaw z bílého zelí, cibule, zakysané smetany a křenu.

580 Kč

350 g Pečená vepřová žebírka ovoněná kouřem v našem Green Eggu s okurkovou čalamádou, HuHu marinádou, farmářským dipem a listovým salátem (7,10)

Myslím, že zimnímu času poctivá vepřová žebírka patří. Kdo by neměl chuť si trochu zahřešit. Žebírka jsme naložili do slaného láku a připravili metodou Sous – vide. Pak se potřou naší marinádou a opečou. Vše pak doplníme našimi omáčkami a listovým salátem s naší zálivkou.

340 Kč

Z plotny a sporáku našich babiček:

150 g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citrónem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)

Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.

263 Kč

150 g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)

Babička Hubálková smažila králičí řízečky vždy na másle a my se všichni moc těšili, až bude pouť nebo nějaká sláva.

269 Kč

150 g Grilované kuřecí prsíčko s dýňovými kroketami, restovaným špenátem a čedarovou omáčkou (1,3,7)

Ke grilovanému kuřecímu prsíčku z rašovické farmy přidáme dýňové krokety s trochou čerstvého tymiánu. Servírujeme na restovaném mladém špenátu s cibulkou, pancettou a omáčkou z čedaru a smetany.

319 Kč

150 g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)

Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy, s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.

326 Kč

200 g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)

Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaný listový salát s naší HuHu zálivkou.

335 Kč

Lehké nebo bezmasé:

150 g Pečený halibut na másle s bramborem, fazolkami, rajčátky a koprovým pestem (4,7,8)

Halibut, nebo také platýs černý, je výborná ryba. Doporučuje se příliš nekořenit, abychom mohli vychutnat jeho příjemnou chuť. Proto jsme ho doplnili jen o trochu vařených brambor, fazolek, cherry rajčátek pečených na másle a koprového pesta, které bude chutnat i těm, kteří kopr příliš nemusí.

380 Kč

Květákovo-brokolicové karbanátky s černou čočkou a lehkým bramborovým salátem s okurkou, koprem a grilovanou červenou řepou, listovým salátem a česnekovým dipem (1,3,7,12)

Tradiční smaženky, nebo karbanátky, z vařeného květáku, brokolice a černé čočky nadýchané šlehanými bílky s trochou muškátového oříšku s lehkým bramborovým salátem s čerstvou okurkou, koprem a grilovanými plátky červené řepy. Vše pak doplňuje listový salát s naší zálivkou a jogurtovým dip s česnekem.

195 Kč

Něco sladkého třeba s vynikající kávou:

Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7,12)

Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. Ke smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.

121 Kč

Skořicové lívance s jablečným rozvarem s cukrem, skořicí a rumem, malinovým sorbetem, čerstvým ovocem a čokoládovou omáčkou (1,3,7)

Velmi zajímavý dezert v tomto období. Můžeme s nadsázkou říci, že je to tak trochu štrůdl jen s lívanci. Když se to pak celé ozdobí čerstvým ovocem, přidá se příjemně nakyslý malinový sorbet a čokoládová omáčka, chutná to stejně skvěle jako vypadá.

135 Kč

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.

Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.

Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer,

10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši