Stálá nabídka u Hubálků
Jídelní lístek platný od 7. 12. 2024.
Předkrm nebo malý chod:
Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní (7,10)
Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků. Díky své jedinečnosti ji byla udělena cena „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.
132 Kč
Zeleninový tataráček s opečenou topinkou, hoblinkami sýra Gran Moravia a listovým salátkem (1,7,10)
Zeleninový tatarák, který jsme vyrobili z rajčat, lilku, cukety, papriky, cibule a kořen. Ten skvěle chutná právě s chlebovou topinkou, hoblinkami parmazánu, lístky čerstvých salátů a microgreens z Lična.
126 Kč
100 g Pikantní hovězí dršťky na náchodské 24° s kousky špeku, papriky, cibule, chilli a čerstvým chlebem (1)
Buřty na pivu určitě znáte. My jsme podobným způsobem připravili hovězí dršťky. Bez silné náchodské 24° se to neobejde, ale právě díky ní chutnají skvěle.
125 Kč
100 g Domácí nakládaný hermelín, pečivový košík (1,7,10)
Co dodat, hermelín, cibule, jarní cibulka, česnek, koření a trochu čerstvého chilli. Nakládaný hermelín je doména našeho šéfa servisu Petra. K tomu nepustí ani mě.
105 Kč
Polévky:
Krémová kaštanová polévka s česnekem, chilli papričkou, mléčnou pěnou a chlebovými krutonky s bylinkami (1,7,9,12)
Polévka patřící k předvánočnímu času. Oloupané a uvařené kaštany se orestují na cibulce, podlijí vývarem a provaří. Poté se vše rozmixuje, lehce zahustí světlou jíškou a dochutí česnekem, solí a pár šupinkami chilli. K polévce podáváme chlebové krutonky s bylinkami a zjemníme mléčnou pěnou.
105 Kč
Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa (1,3,7,9)
Polévka ze svátečního jídelníčku připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší a restovanou kořenovou zeleninou na másle.
95 Kč
Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)
Tradiční polévka z Podorlicka a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.
89 Kč
Z plotny a sporáku našich babiček:
150 g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citrónem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)
Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.
263 Kč
Bramborová lokše plněná trhaným husím masem na červeném zelí marinovaným ve víně se skořicí a švestkovými povidly (1,3,9,12)
Po loňské premiéře jsem toto jídlo nemohl vynechat ani letos. Pečené husí maso plněné do poctivé bramborové lokše. Plněnou lokši servírujeme na červeném zelí, které marinujeme ve víně se skořicí.
289 Kč
150 g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší a listovým salátem (1,3,7,10)
Babička Hubálková smažila králičí řízečky vždy na másle a my se všichni moc těšili, až bude pouť nebo nějaká sláva.
269 Kč
200 g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12)
Pomalu dušené kančí maso v základu z drcených rajčat, cibule, papriky a červeného vína. V guláši nesmí chybět jalovec, tymián a česnek.
266 Kč
150 g Grilované kuřecí prsíčko s dýňovými kroketami, restovaným špenátem a čedarovou omáčkou (1,3,7)
Ke grilovanému kuřecímu prsíčku z rašovické farmy přidáme podzimní dýňové krokety s trochou čerstvého tymiánu. Servírujeme na restovaném mladém špenátu s cibulkou, pancettou a omáčkou z čedaru a smetany.
319 Kč
150 g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7,12)
Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou z červeného vína a pomerančové šťávy s plackami z jablek a brambor a karamelizovanými jablečnými klínky.
326 Kč
200 g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)
Filet vepřové panenky s omáčkou z lesních hub se smetanou. Jako přílohu podáváme špecle z mouky, vajec a mléka a míchaný listový salát s naší HuHu zálivkou.
335 Kč
Lehké nebo bezmasé:
Krémové dýňové rizoto se šalotkou, bílým vínem, sýrem Gran Moravia a máslem, zdobené čerstvým sýrem a dýňovými semínky (1,3,7,12)
Tradiční italské rizoto z kulatozrnné rýže, šalotky, bílého vína, másla a sýra Gran Moravia. Rizoto jsme ochutili dýňovým pyré a ozdobili čerstvým kravským sýrem a praženými dýňovými semínky.
195 Kč
Něco sladkého třeba s vynikající kávou:
Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)
Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.
121 Kč
Dýňové lívance s jablečným rozvarem s cukrem, skořicí a rumem, vanilkovou zmrzlinou, čerstvým ovocem a řepným sirobem (1,3,7)
Velmi zajímavý dezert v tomto období. Můžeme s nadsázkou říci, že je to tak trochu štrůdl jen s dýňovými lívanci. Když se to pak celé ozdobí čerstvým ovocem a zakápne sirobem, tedy sirupem, z cukrové řepy, chutná to stejně skvěle jako vypadá.
135 Kč
Císařský trhanec s rozinkami, našimi hruškovými povidly, zasněžený vanilkovým cukrem a rozpuštěným máslem (1,3,7)
Velmi známý dezert z lehkého vaječného těsta s rozinkami lehce máčenými v rumu. Trhanec podáváme s našimi hruškovými povidly, vanilkovým cukrem
a rozpuštěným máslem.
110 Kč
Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.
Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.
Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahující lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašídy, 6 – sója, 7 – mléko,
8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 – sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 – měkkýši