Menu, které nikdy neomrzelo – speciální nabídka dvou menu složených z našich evergreenů
PROČ? PROTOŽE TU JSME S VÁMI 10 LET!
Dne 12. 12. 2022 jsme dovršili první desetiletí fungování našeho hostince. Víte, že za tu dobu pár jídel nikdy z jídelního lístku nevypadlo?
Můžeme je tedy považovat za Vaše nejoblíbenější.
A tak jsme se rozhodli sestavit z nich zajímavá menu, která jsou tak trochu oslavou našeho malého výročí. Ke správnému menu přijměte jako pozornost sklenku šumivého a přejeme dobrou chuť.
Menu I.
Sklenka šumivého
K oslavám sklenka šumivého určitě patří, přijměte ji tedy jako malou pozornost hostince.
Domácí paštika z husích jater s listovým salátem a cibulovým čatní
Nejprve oprášený recept babičky Hubálkové ochutnali hosté při cateringových akcích. Díky své oblíbenosti jsme paštiku připravovali jako malý prezent před otevřením hostince. Nikdy nechyběla na jídelním lístku a je nejprodávanějším předkrmem. Na Váš popud jsme ji začali vyrábět i na prodej a letos získala cenu „Regionální potravina Královehradeckého kraje“, nejlépe samozřejmě chutná s naším cibulovým čatní.
Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou a domácími špeclemi
Inspiraci k tomuto jídlu jsem si přivezl ze Švarcvaldu v Německu, kde jsem několik let pracoval. Špecle jsou tam národní příloha a já se je tam naučil dělat domácí. Ty tedy rozhodně nekupujeme, i když už je nedělám tak často já. Panenka je luxusní kousek vepřového a k tomu jemná hodně smetanová omáčka s houbami pasuje excelentně. V menu jsme vynechali salátek, aby toho již nebylo moc.
Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou
Ve starých kuchařkách jsem vyčetl recept na smažená jablíčka v pivním těstíčku, a to bylo inspirací pro vytvoření receptu, který bude pro náš hostinec typický a nezapomenutelný. Proto hrušky v kombinaci se skořicí a vanilkovou omáčkou. Má představa se naplnila a tento dezert by nám někteří neodpustili, pokud by na jídelním lístku chyběl.
Cena za menu – 487 Kč
Menu II.
Sklenka šumivého
K oslavám sklenka šumivého určitě patří, přijměte ji tedy jako malou pozornost hostince.
Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek
Polévka ve skrze sváteční a hlavně poctivá. Vývar je připravován z hovězí oháňky, žebra a morkových kostí. Táhne se vždy přes noc se zeleninou, kořením a kapkou červeného vína. Roláda mi pak přišla jako vtipná vložka, kterou nenabízí každý, a hlavně ušlechtile do ní zpracujeme uvařené maso z oháňky a žebra.
Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s brusinkami, citronem a houskovým knedlíkem
Svíčkovou nabízí snad každá restaurace, tak jak se odlišit. Můj recept inspirovali tři ženy. Babička Hubálková z Borovnice, moje maminka Eva Hubálková – ta ji vždy mixovala a zeleninou nikdy nešetřila a paní Jana Diblíková z Merklovic. Od každé je tam to nejlepší, a proto snad i Vám tak chutná. Brusinky vaříme z rybízu, nepoužíváme terčík od toho pak mají hosté vždy špinavé ruce, knedlík je domácí vařený ve vodě, a hlavně omáčka navíc. Tu máme přece všichni tak rádi.
Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou
Ve starých kuchařkách jsem vyčetl recept na smažená jablíčka v pivním těstíčku, a to bylo inspirací pro vytvoření receptu, který bude pro náš hostinec typický a nezapomenutelný. Proto hrušky v kombinaci se skořicí a vanilkovou omáčkou. Má představa se naplnila a tento dezert by nám někteří neodpustili, pokud by na jídelním lístku chyběl.
Cena za menu – 399 Kč