Vepřové hody
19. 10. – 1. 11. 2024
HuHu zabijačkové ochutnávkové prkénko s chlebovými topinkami
Husí paštika, vepřové ve vlastní šťávě, vepřová paštika z prejtu a uzeného masa, zeleninový tataráček „Vegáč“, listový salátek s naší HuHu zálivkou, cibulové čatní, domácí okurková čalamáda, hořčicový relish, chlebové topinky.
290 Kč (2–4 osoby) | 460 Kč (4–6 osoby)
(1, 7, 9, 10, 12)
Světlá tlačenka s marinovanou cibulkou, kozím rohem a čerstvým chlebem
Někdo to rád s octem a cibulí. My si myslíme, že mnoho octa tlačence škodí, a tak ji podáváme s nakyselo ochucenou cibulkou s kapkou oleje a čerstvým chlebem. S octem a cibulí si ji samozřejmě můžete přát také.
95 Kč
(1)
Poctivá domácí huspenina s cibulkou, nakládanými houbami a čerstvým chlebem od Křížků
Babička říkala, že je dobrá na klouby. Jinak vepřové maso, kořenová zelenina, divoké koření a cibulka. To vše spojené silným vepřovým vývarem a ochucené na sladko–kyselo. Huspeninu servírujeme s čerstvou cibulkou, kyselými houbami a zálivkou s octem, olejem a trochy pikantní hořčice.
84 Kč
(1, 9, 10)
Zabíjačková polévka zvaná „Prdelačka“
Silný vepřový vývar z připravované zabijačky lehce ochutíme česnekem a majoránkou a přidáme pečené barvené kroupy.
79 Kč
(1)
200 g Zabijačkový dlabanec s pečenou jitrničkou, žemlovým jelítkem opečenými plátky slaniny, cibulkou, kysaným zelím a bramborovým koláčkem se škvarky
Pořádný zabijačkový nášup s pečenou jitrničkou a žemlovým jelítkem, opečeným plátkem slaniny, pečeným bramborovým koláčkem s cibulkou a uzenými škvarky a kysaným zelím.
268 Kč
(1, 3)
250 g Ovarový talíř s vařeným kolínkem, bokem a srdíčkem v silném
vepřovém vývaru s křenem, hořčicí a chlebem
Kompozice na tradiční ovárek. Ten servírujeme v kotlíku v silném vývaru se všemi tradičním doplňky. Po vychutnání si této vepřové dobroty, tak můžete pohladit bříško ještě silným vývarem s trochou česneku a opraženými chlebovými krutonky.
246 Kč
(1, 3, 7, 10)
200 g Smažené řízečky z divočáka obalené v cibulovo–česnekové strouhance s lehkým bramborovým salátem a tatarskou omáčkou s křenem
K podzimu patří také zvěřina a k posvícení řízky. Tak jsem to spojil dohromady a připravil smažené kančí řízečky. Strouhanku lehce ochutíme sušenou cibulí, česnekem a uzenou paprikou. Ke křupavým řízečkům pak servírujeme lehký bramborový salát a domácí tatarku s trochou křenu.
274 Kč
(1, 3, 7, 10)
Bramborové knedlíky plněné kachním konfitem s česnekem a bylinkami na kysaném zelí s osmaženou cibulkou se škvarky
Tradiční české jídlo jsme trochu upravili. Bramborové těsto plníme kachním masem, které jsme dlouho táhli v sádle ochuceným česnekem a bylinkami. K tomu podáváme výborné kysané zelí dušené v burčáku s jíškou z kachního sádla, domácími škvarky a orestovanou cibulkou.
258 Kč
(1, 3, 7, 10)
Vepřové hody u nás nebo na doma — 19. 10. 2024 11:00–17:00
Vepřové hody nemusíte zažít jen u nás v hostinci, ale můžete si nakoupit dobroty i domů. V sobotu 19. 10. v našem HuHu bistru (za hostincem) proběhne prodej zabíjačkových dobrot, na který vás srdečně zveme. Nabídka bude velká.