Print  Close Window

Jídelní lístek platný od 17.8.2019

Jídelní lístek od 17.8.2019
Studené před jídlem:
  80g  Domácí paštika z husích jatýrek s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10) ...  118,00 Kč
  Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků v podání studeného před jídla s cibulovou marmeládou, listovým salátkem a falešnými brusinkami.    
    Kůzlečí paštika s falešnými brusinkami a opečeným toastem (1,3,7,10) ...  109,00 Kč
  Lehká letní varianta paštiky z pečeného kůzlečího masa s jatýrky a smetanou, servírovaná s květinkou listového salátu, falešnými brusinkami a opečeným toastem.    
Polévky:
    Studená polévka z pečené červené řepy s podmáslím a křenem, zdobená čerstvými ředkvičkami (7) ...  69,00 Kč
  Osvěžující studená polévka pro horké letní dny. Pečená červená řepa se solí s bylinkami, ochucená octem a cukrem s podmáslím, trochou čerstvého křenu a zdobená plátky čerstvých ředkviček.    
    Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7) ...  55,00 Kč
  Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.    
    Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9) ...  62,00 Kč
  Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší.    
Dobroty z kuchařek našich babiček:
  150g  Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9) ...  189,00 Kč
  Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.    
  200g  Pečené skopové kostky na černém pivu a rozmarýnu s kedlubnovým zelím a chlupatými knedlíky (1,3,7) ...  194,00 Kč
  Pečené skopové kostky na černém pivu, rozmarýnu, česneku a cibuli s jarním kedlubnovým zelím a tradičními bramborovými chlupatými knedlíky.    
  150g  Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší (1,3,7) ...  228,00 Kč
  Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle a servírujeme s bramborovou kaší a květinkou z listových salátů.    
    Jelení gulášek provoněný jalovcem, tymiánem a červeným vínem, servírovaný v kotlíku s restovanou cibulkou a domácím špekovým knedlíkem (1,3,7) ...  219,00 Kč
  Pomalu dušený jelení gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou.    
  150g  Smažený vídeňský telecí řízek na přepuštěném másle s lehkým bramborovým salátem (1,3,7,10) ...  239,00 Kč
  Jan Radecký z Radče, poradil císaři Františku Josefovi I. recept na kotletu obalenou ve strouhance a parmazánu. No, a protože dvorní kuchař neměl parmazán, nahradil ho moukou a vejcem a vznikl tak tento legendární pokrm.    
  200g  Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10) ...  284,00 Kč
  Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou ze směsi lesních hub. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince.    
  150g  Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou a strouhanci (1,3,7) ...  286,00 Kč
  Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou s červeným vínem, podávaná s plackami z brambor a jablíček a zdobená vídeňskou cibulkou a karamelizovanými jablíčky.    
Léto na jídelníčku u Hubálků:
  150g  Grilované filetky ze pstruha, marinované v bylinkách s letní zeleninou a pečeným novým bramborem (4,7) ...  295,00 Kč
  Marinované vykostěné filety pstruha s pečenou cuketou, lilkem, cibulí a paprikou a novým bramborem pečeným ve slupce s trochou přepuštěného másla.    
  250g  Pečené hovězí žebro s tomatovou marinádou a bramborovou kaší s listovým salátem (1,3,7,10) ...  249,00 Kč
  Poctivý kus hovězího žebra s kostí okořeníme solí a římským kmínem a pomalu pečeme. Po upečení maso marinujeme v domácí marinádě z rajčatové pasty, bylinek a česneku. Žebro podáváme s bramborovou kaší a listovým salátem.    
  150g  Grilované kuřecí prsíčko supreme s rybízovou omáčkou, domácími kroketami a karamelizovanými jablíčky (1,7,8) ...  278,00 Kč
  Kuřecí prsíčko supreme znamená tu lepší část pokrmu. V našem případě se jedná o kuřecí prsíčko pouze s první křídelní kostičkou a kůží. Prsíčko podáváme s omáčkou z červeného rybízu, vína a trochy zeleniny, našimi kroketami a kousky karamelizovaných jablíček.    
  200g  Grilovaná vepřová kotletka s glazovanou cibulkou na cideru s bramborovými plackami (1,3,7) ...  256,00 Kč
  Poctivý špalek z vepřové kotletky opečený na grilu do růžova s glazovanou cibulkou na kosteleckém cideru s kapkou balzamika a bramborovými plackami se slaninou.    
Z polí, luk a lesa, lehká a bez masa:
  150g  Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s vařeným novým bramborem a zelenou omáčkou z bylinek (1,3,7,9,10) ...  145,00 Kč
  Celerové řízky máme na jídelníčku od samého začátku. Smažíme je na přepuštěném másle a pro letní sezónu jsme zvolili vařené nové brambory a studenou omáčku z bylinek, jogurtu, zakysané smetany, hořčice a vařeného vajíčka.    
    Caesar salát s filetky grilovaného kuřecího prsíčka, slaninkou a trhanými krutonky (1,3,4,7,10) ...  199,00 Kč
  Snad nejslavnější letní salát z listů římského salátu, grilovanými kousky kuřecích prsíček, panchettou a trhanými krutony lehce zakápnuté olivovým olejem. Salát je ochucený zálivkou s hořčicí, sardelkami, sýrem Grand Moravia a žloutky.    
Malá večeře nebo jen tak k zakousnutí:
    Grilovaný hermelín s marinádou z bylinek a chilli papriček s česnekovou bagetkou (1,3,7,10) ...  95,00 Kč
  Malá večeře v podobě grilovaného hermelínu zakápnutého marinádou ze sekané petrželky, česneku, čerstvé chilli papričky s růžovým pepřem a olejem. K hermelínu servírujeme česnekovou bagetku a trochu listového salátu.    
  150g  Pikantní hovězí dršťky na pivu s kousky špeku a čerstvým chlebem od Křížků (1,10) ...  98,00 Kč
  Nudličky hovězích dršťek dušené s cibulí, paprikou, rajčaty a černým náchodským pivem ochucené solí a hrubým pepřem.    
    Kyselý salát z uzeniny, sýra a cibule s čerstvým chlebem od Křížků (1,3,10) ...  79,00 Kč
  Osvěžující salát s nudličkami gothajského salámu od Ondry Slaniny, sýra ementálského typu, cibule, trochy chilli papriček, worcesterské omáčky a kyselé zálivky. Salát zdobíme trochou listového salátu a podáváme s chlebem nebo pečivem.    
  100g  Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle se zelenou omáčkou a listovým salátkem (1,3,7,10) ...  89,00 Kč
  Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v letní kombinaci se zelenou omáčkou.    
Něco sladkého k dobré kávě:
    Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7) ...  89,00 Kč
  Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.    
    Kynuté borůvkové knedlíky sypané skořicovým cukrem, přelité máslem a zdobené čerstvou šlehačkou (1,3,7) ...  79,00 Kč
  Klasika, která nikdy nezklame. Nadýchané kynuté knedlíky plněné čerstvými borůvkami podáváme klasicky se skořicí, cukrem a máslem. Zdobíme čerstvou šlehačkou a ozdobíme čerstvými borůvkami.    
    Palačinka s jahodovou marmeládou, vanilkovou zmrzlinou a čerstvou šlehačkou (13,7) ...  89,00 Kč
  Jeden z nejoblíbenějších dezertů. Palačinka je podávaná s jahodovou marmeládou naší výroby, vanilkovou zmrzlinou, čerstvým ovocem a čerstvou šlehačkou.