Print  Close Window
Sezónní jídelní lístek
Malé chuťovky nebo předkrmy s chřestem i bez:
    Kůzlečí paštika s kousky žemle, smetanou a bylinkami s chřestovým salátkem s trochou drceného pepře, jarních lístků a chlebovou topinkou (1,3,7,10) ...  112,00 Kč
  Naše kůzlečí paštika s jatýrky, opraženými kousky žemle, smetanou, česnekem a bylinkami se salátkem ze zeleného a bílého chřestu se zálivkou hostince, růžovým pepřem rukolou a opečenou chlebovou topinkou, lehce potřenou husím sádlem.    
  120g  Vařený chřest s opraženou strouhankou, rozpuštěným máslem a opečeným toastem (1,3,7,10) ...  148,00 Kč
  Tradiční teplé před jídlo a chřestová klasika. Vařený chřest s orestovanou strouhankou na másle a rozpuštěné máslo. Vše pak doplňuje opečený toastový chléb a trocha listového salátu.    
  100g  Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s pažitkovou majonézou a listovým salátkem (1,3,7,10) ...  89,00 Kč
  Když jsme otevírali hostinec tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší kombinaci s lehkou pažitkovou majonézou a listovým salátkem s naší zálivkou.    
Polévka:
    Chřestový krém s kapkou bílého vína, mléčnou pěnou a opraženými dýňovými semínky (1,7,8) ...  66,00 Kč
  Z chřestového vývaru vařená krémová polévka s máslovou jíškou, bílým vínem a smetanou. Polévka je zjemněná mléčnou pěnou s kapkami dýňového oleje a zdobená praženými dýňovými semínky.    
Chřest na mnoho způsobů:
  200g  Vařený chřest zapečený s vařenou šunkou a sýrem podávaný s holandskou omáčkou a vařeným novým bramborem (3,7) ...  235,00 Kč
  Vařený chřest krátce zapečený se sýrem a rozpuštěným máslem. Jako přílohu pak podáváme tradiční holandskou omáčku ze šlehaných žloutků s bílým vínem, máslem a vařené brambory.    
  200g  Grilovaný špalek z hovězí svíčkové s vařeným chřestem, našimi kroketami a pepřovou omáčkou (1,3,7) ...  389,00 Kč
  Do růžova upečený špalek z hovězí svíčkové s pepřovou omáčkou s růžovým pepřem a bramborovými kroketami.    
  200g  Grilované kuřecí prsíčko s chřestovým rizotem, restovaným mladým špenátem s kousky chřestu a kapkami pesta z medvědího česneku (3,7,8) ...  261,00 Kč
  Grilované kuřecí prsíčko podávané na smetanovém rizotu s restovaným mladým špenátem s kousky chřestu a kapkami pesta z medvědího česneku.    
  200g  Grilovaný filet lososa se salátkem z pečených brambor, řapíkatého celeru a sušené slaniny s kousky chřestu a holandskou omáčkou (3,4,7) ...  336,00 Kč
  Losos dobře osolený a opepřený se opeče na grilu a podává s lehkým bramborovým salátem z opečených brambor, řapíkatého celeru, zakysané smetany a chřestu. Ochucený solí, pepřem a kapkami citronové šťávy.    
  150g  Smažený vídeňský telecí řízek na přepuštěném másle s novým bramborem a listovým salátkem (1,3,7,10) ...  259,00 Kč
  Jan Radecký z Radče, poradil císaři Františku Josefovi I. recept na kotletu obalenou ve strouhance a parmazánu. No, a protože dvorní kuchař neměl parmazán, nahradil ho moukou a vejcem a vznikl tak tento legendární pokrm. V tomto období servírujeme řízek s novým bramborem a malým listovým salátkem.    
  200g  Hovězí líčka po vídeňsku s restovanými žampiony a špekovým knedlíkem (1,3,7,9) ...  224,00 Kč
  Toto jídlo neochutnáte všude. Hovězí líčka uvaříme s divokým kořením, cibulí a bílým vínem. Z vývaru pak připravíme smetanovou omáčkou s příjemněcitrónovou chutí. Podáváme se špekovým knedlíkem.    
Něco sladkého k dobré kávě:
    Chřestový koláč s rebarborou a skořicí s čerstvou šlehačkou (1,3,7) ...  89,00 Kč
  Lehký koláč se zakysanou smetanou, kousky chřestu a rebarbory restovanými na másle s cukrem a skořicí. Koláč servírujeme s čerstvou šlehačkou.    
    Chřestová zmrzlina s jahodovým salátkem a kapkou mátového sirupu (3,7) ...  72,00 Kč
  Chřestovou zmrzlinu si vyrábíme sami. Krátce povařený chřest se rozmixuje a ve směsi smetany, mléka a pasterovaných šlehaných žloutků s cukrem se zmrazí. Zmrzlinu podáváme s jahodovým salátkem ochuceným kapkou našeho mátového sirupu.    
    Větrník z odpalovaného těsta s višňovým coulis, čerstvou šlehačkou a strouhanou čokoládou (1,3,7) ...  68,00 Kč
  Švarcvaldský dort jsem při svém pobytu za prací dělal každý den. Dovoluji si představit dezert na podobné bázi. Nechybí tedy višně, kapka višňovice, skořice, šlehačka a čokoláda. To vše plněné do větrníčku z odpalovaného těsta.