Print  Close Window
Borůvková sezóna u Hubálků
K pivu, vínu nebo jako předkrm:
    Jehněčí rilletes s pečeným česnekem a bylinkami s nakládanými houbami a listovým salátkem (10) ...  110,00 Kč
  Hrubě mletý jehněčí ořez s trochou vepřového masa, pečenými stroužky česneku, cibulí, bylinkami, solí, pepřem a kapkou bílého vína. Rilletes táhneme více jak 12 hodin v sádle. Rillettes plníme do skleniček, zavaříme a podáváme s nakládanými houbami a listovým salátkem.    
    Terinka z uzeného pstruha s creme fraiche, kedlubnovým salátkem, ředkvičkami a polníčkem (4,7,10) ...  97,00 Kč
  V tomto případě vychází název terinka z francouzského označení formy a tvaru. Jedná se o lehký jarní nebo letní předkrm, který vychází ze surovin našeho regionu. Uzené filetky pstruha se posekají na drobné kousky a přidají do creme fraiche, tedy tučné smetany, která se vyrábí v opočenské mlékárně. Přidáme jemně nasekanou šalotku, pár kapek citronové šťávy a podáváme.    
  100g  Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s pažitkovou majonézou a listovým salátkem (1,3,7,10) ...  89,00 Kč
  Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší kombinaci s lehkou pažitkovou majonézou a listovým salátkem s naší zálivkou.    
Polévka:
    Silný kuřecí vývar s fritátovými nudlemi, trhaným kuřecím masem a vařenou zeleninou (1,3,9) ...  53,00 Kč
  Silný vývar z kuřecích skeletů tažený několik hodin s fritátovými nudlemi, smaženými ze slaných palačinek s petrželkou, trhaným vařeným kuřecím masem a vařenou zeleninou.    
Zkuste salát a sýr jako hlavní chod:
    Míchaný listový salát s pečenými sýrovými placičkami, cézar zálivkou, restovanou slaninkou a trhanými bylinkovými krutonky (1,3,4,7,10) ...  163,00 Kč
  Variace na cézar salát. Směs listovým salátů a jarních lístků s placičkami ze strouhaného sýra, které pečeme v troubě, restovanými kousky pancetty a trhanými bylinkovými krutonky.    
    Míchaný listový salát s grilovaným kozím sýrem, praženými dýňovými semínky, brusinkami a opečeným toastem (1,7,10) ...  179,00 Kč
  Míchaný listový salát s grilovaným kozím sýrem. Salát doplňují pražená dýňová semínka, brusinky a opečený toast.    
Léto voní grilováním a masíčky:
  200g  Grilovaný špalek z hovězí svíčkové na zeleninovém ragů s drcenými rajčaty a dobromyslí, pečené plátky z nových brambor (1,3,7,10) ...  394,00 Kč
  Do růžova upečený špalek z hovězí svíčkové podávaný na zeleninové ragů s cuketou, lilkem, paprikou, drcenými rajčaty a oregánem s pečenými plátky nových brambor s česnekem, trochou listového salátku a masovou šťávou.    
  200g  Grilovaný filet lososa se šafránovým rizotem s grilovanými kousky květáku a cherry rajčátek a sýrem Grand Moravia (4,7,8) ...  410,00 Kč
  Grilovaný filet lososa servírujeme na šafránovém rizotu z kulatozrnné rýže s bílým vínem a smetanou, grilovanými cherry rajčátky a ružičkami květáku a sýrem Grand Moravia.    
  250g  Grilovaná flákota z vepřové krkovičky s glazovanou cibulí s kousky uzeného masa, houbovou omáčkou a pečeným bramborem (1,3,7) ...  294,00 Kč
  Grilovaná vepřová krkovička s glazovanou cibulí s kousky uzeného masa se smetanovou houbovou omáčkou a pečeným bramborem ve slupce.    
  150g  Smažený vídeňský telecí řízek na přepuštěném másle s novým bramborem a listovým salátkem (1,3,7,10) ...  259,00 Kč
  Jan Radecký z Radče poradil císaři Františku Josefovi I. recept na kotletu obalenou ve strouhance a parmazánu. No, a protože dvorní kuchař neměl parmazán, nahradil ho moukou a vejcem a vznikl tak tento legendární pokrm. Řízek servírujeme s novým bramborem a malým listovým salátkem.    
    Bramborové knedlíky plněné králičím konfitem s česnekem a bylinkami na kedlubnové zelí s vídeňskou cibulkou (1,3) ...  179,00 Kč
  Tradiční české jídlo jsme trochu upravili. Do bramborového těsta plníme králičí maso, které jsme dlouho táhli v sádle ochuceným česnekem a bylinkami. K bramborovým knedlíkům podáváme výborné zelí z kedluben s bílým vínem a jíškou z husího sádla.    
Něco sladkého k dobré kávě:
    Palačinka s borůvkovou marmeládou, vanilkovou zmrzlinou a čerstvou šlehačkou (1,3,7) ...  89,00 Kč
  Jeden z nejoblíbenějších dezertů. Palačinka je podávaná s borůvkovou marmeládou naší výroby, vanilkovou zmrzlinou, čerstvými borůvkami a čerstvou šlehačkou.    
    Borůvkový sen v podobě makové zmrzliny s omáčkou z čerstvých borůvek a šlehačkou (3,7) ...  85,00 Kč
  Domácí maková zmrzlina s omáčkou z čerstvých borůvek a čerstvou šlehačkou