Print  Close Window

Jídelní lístek platný od 19.4.2019

Jídelní lístek od 19.4.2019
Studené před jídlem:
  80g  Domácí paštika z husích jatýrek s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10) ...  118,00 Kč
  Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků v podání studeného před jídla s cibulovou marmeládou, listovým salátkem a falešnými brusinkami.    
  100g  Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s pažitkovou majonézou a listovým salátkem (1,3,7,10) ...  89,00 Kč
  Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší jarní kombinaci s lehkou pažitkovou majonézou a listovým salátkem.    
  90g  Domácí telecí talián s čerstvým křenem a hořčicí (1,10) ...  79,00 Kč
  Zajímavý uzenářský výrobek italského řezníka, žijícího v Praze koncem 19. století. Vařená pochoutka z vepřového a telecího masa servírovaná s čerstvým křenem a hořčicí.    
Polévka je grunt a z našeho kraje:
    Jarní kyselka s bramborem, česnekovýmí klíčky, a pestem z medvědího česneku (1,3,7,8) ...  58,00 Kč
  Krémová polévka z vařených jehněčích, kůzlečích a králičích ořezů a kostí, zahuštěná máslovou jíškou a ochucená na kyselo octem a cukrem. Polévka je servírovaná s česnekovými klíčky a kapkami pesta z medvědího česneku.    
    Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7) ...  55,00 Kč
  Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.    
    Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9) ...  62,00 Kč
  Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší.    
Dobroty z kuchařek našich babiček:
  150g  Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9) ...  189,00 Kč
  Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.    
  300g  Pečené velikonoční jehněčí kolínko na bylinkách a česneku se smetanovým špenátem a jarní nádivkou (1,3,7) ...  389,00 Kč
  Jehněčí kolínko naložíme do směsi bylin a česneku a necháme marinovat. Poté maso pečeme nejlépe 12 hodin. Jehněčí kolínko pak servírujeme s restovaným smetanovým špenátem a jarní nádivkou.    
  200g  Skopový perkelt s krupicovými noky a restovanými fazolkami (1,3,7) ...  194,00 Kč
  Perkelt je pokrm typický pro maďarskou kuchyni. Přesto však úprava skopového s paprikou, rajčaty a česnekem připraví zajímavou lahůdku. Jako přílohu jsme připravili jemné krupicové noky a restované fazolky.    
  150g  Smažené řízečky z králíka s bramborovou kaší a máslem (1,3,7) ...  228,00 Kč
  Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle.    
    Kančí gulášek provoněný jalovcem, tymiánem a červeným vínem, servírovaný v kotlíku s restovanou cibulkou a domácím špekovým knedlíkem (1,3,7) ...  219,00 Kč
  Pomalu dušený kančí gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou.    
  150g  Smažené kůzlečí řízečky se šťouchaným bramborem a listovým salátkem (1,3,7,10) ...  287,00 Kč
  Kůzlečí řízečky smažíme na přepuštěném másle a podáváme se šťouchaným bramborem a jarním salátkem.    
Grilované sváteční lahůdky:
  200g  Grilovaný filet z telecí svíčkové gratinovaný s bylinkovo - ořechovou krustou a pečenými sladkými bramborami (1,3,7,8) ...  394,00 Kč
  Grilovaný filet z telecí svíčkové gratinujeme v krustě z bylinek, strouhanky, změklého másla, drcených pistácií a vlašských ořechů. Jemné telecí s krustou pak doplňují pečené kousky batátů a silná telecí šťáva s kapkou červeného vína.    
  200g  Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10) ...  284,00 Kč
  Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou ze směsi lesních hub. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince.    
  150g  Grilované kuřecí prsíčko s omáčkou z černého jeřábu a domácími bramborovými kroketami (1,3,7) ...  259,00 Kč
  Lehce solené kuřecí prsíčko, upravené na grilu s omáčkou z černého jeřábu, vína a domácími bramborovými kroketami. Prsíčka zdobí karamelizovaná jablíčka.    
  150g  Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou a strouhanci (1,3,7) ...  286,00 Kč
  Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou s červeným vínem, podávaná s plackami z brambor a jablíček a zdobená vídeňskou cibulkou a karamelizovanými jablíčky.    
Z polí, luk a lesa, lehká a bez masa:
  150g  Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší (1,3,7,9,10) ...  128,00 Kč
  Plátky celeru vařené ve vývaru s citronem. Klasicky obalené, jen s použitím celozrnné strouhanky. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a trochu listového salátu.    
    Vaječná omeleta s čerstvým kozím sýrem, rukolou, restovanými dýňovými semínky a salátkem (3,7,10) ...  149,00 Kč
  Jarní varianta bezmasého pokrmu. Lehká vaječná omeletka plněná kousky čerstvého kozího sýra se salátkem z jarních lístků.    
Z potoka nebo řeky:
  150g  Filetky z čerstvého pstruha pečené na másle s mačkanými bramborami s křenem a kedlubnovým zelím (1,4,7) ...  285,00 Kč
  Vykostěné filety pstruha lehce osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle. Servírujeme s mačkanými brambůrkami s čerstvým křenem a sladkokyselým kedlubnovým zelím. Závěrem ozdobíme pokrm pestem z medvědího česneku.    
Malá večeře nebo jen tak k zakousnutí:
  90g  Gothajský salám s cibulí, nakládanými houbami, salátkem a čerstvým chlebem od Křížků (1,7,10) ...  69,00 Kč
  Oblíbená pochoutka ve většině hospůdek první republiky. My ho nakupujeme u Vahalů, pro které ladil recepturu známý šéfkuchař Ondřej Slanina. Je výborný a poctivý.    
  150g  Pikantní hovězí dršťky na pivu s kousky špeku a čerstvým chlebem od Křížků (1,10) ...  98,00 Kč
  Nudličky hovězích dršťek dušené s cibulí, paprikou, rajčaty a černým náchodským pivem ochucené solí a hrubým pepřem.    
Něco sladkého k dobré kávě:
    Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7) ...  89,00 Kč
  Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.    
    Větrník s pistáciovým krémem s malinovou omáčkou a čerstvou šlehačkou (1,3,7,8) ...  86,00 Kč
  Fantastické spojení chuti jemného pistáciového krému a malinové omáčky s křupavým větrníkem a čerstvou šlehačkou.    
    Čokoládový mousse s nočkem mátové zmrzliny a šlehačkou (3,7) ...  78,00 Kč
  Lehká čokoládová pěna s domácí mátovou zmrzlinou, šlehačkou a trochou ovoce.