Sezónní jídelní lístek

Paštiky z naší kuchyně

 Paštika z kančích jatýrek s portským vínem, rybízovou omáčkou a chlebovou topinkou (1,3,7,10)... 110,00 Kč
 Paštika z kančích jatýrek s trochou pečeného vepřového masa ochucená solí, sušeným česnekem, portským vínem a pepřem, jemně mixovaná s dušenou cibulí, tymiánem a smetanou. Paštiku jsme zavařili do skleniček a podáváme s kapkami domácí rybízové šťávy, chlebovou topinkou a květinkou listového salátu.  
 Domácí paštika z vepřového s uzeným jazykem a rozvarem z rajčátek a jablíček a trochou listového salátku (1,3,7,10)... 89,00 Kč
 Paštiku jsme připravili z vařeného vepřového masa, trochy vepřových jater a uzeného jazyka, které jsme pomleli a ochutili solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Paštiku podáváme s rozvarem z cibule, rajčat a jablíček ochucených lehce nasládle.  

Polévka

 Karotkový krém se zázvorem, creme fraiche a kapkami sezamového oleje (7,11)... 59,00 Kč
 Krémová polévka z orestované karotky a cibule na másle. Po orestování přidáme zázvor a kurkumu a v zeleninovém vývaru provaříme. Polévku rozmixujeme, dochutíme a při podávání zdobíme nočkem creme fraiche a kapkami sezamového oleje.  

Poctivá zima na talíři

200g Špikované hovězí srdce na slanině s houskovým knedlíkem (1,3,7)... 169,00 Kč
 Očištěná a špikovaná hovězí srdce slaninou opečeme na sádle. Přidáme kořenovou zeleninu, cukr, ocet a dobrý vývar a dusíme doměkka. Omáčku zahustíme jíškou, dochutíme citronovou šťávou, solí a zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.  
200g Telecí paprika s chlupatými knedlíky (1,3,7)... 186,00 Kč
 Další jídlo z naší tradiční kuchařky, která byla ovlivněna a ovlivnila také kuchyni našich rakouských sousedů. Toto jídlo neochutnáte všude. Kostky z telecí plece dušené na cibuli a sladké paprice se smetanou a chlupatými knedlíky.  
250g Konfitovaná flákota z vepřové krkovičky na černém pivu s cibulí, paprikou, slaninou a bramborovými plackami (1,3,7)... 278,00 Kč
 Pečená vepřová krkovička na černé 24° z Náchodského pivovaru s cibulí, čerstvou paprikou a slaninou, lehce ochucená česnekem a podávaná s bramborovými plackami. K pokrmu podáváme malý listový salátek.  
200g Rump steak s opečenou slaninou, zastřeným vajíčkem, smaženými hranolkami a listovým salátkem (1,7,10)... 379,00 Kč
 Řez květové špičky z vyzrálé hovězí kýty. Maso rádi připravíme dle Vašeho přání na patřičný stupeň propečení a podáváme s opečenou slaninou, zastřeným vejcem a hranolkami.  
150g Smažený vídeňský telecí řízek na přepuštěném másle s lehkým bramborovým salátem (1,3,7,10)... 228,00 Kč
 Tak český vojevůdce Jan Radecký z Radče poradil císaři Františku Josefovi I. recept na kotletu obalenou ve strouhance a parmazánu. No, a protože dvorní kuchař neměl parmazán, nahradil ho moukou a vejcem a vznikl tak tento legendární pokrm.  
200g Pečený filet candáta s květákovým pyré a restovanými julienne z cukety a karotky (1,3,4,7)... 372,00 Kč
 Lehce solený a pepřený filet candáta opečeme na grilu a podáváme s květákovým pyré se smetanou a restovanými nudličkami cukety a karotky.  

Něco sladkého k dobré kávě

 Opečené bramborové šišky na másle s makem, cukrem, borůvkovým rozvarem a trochou čerstvé šlehačky... 65,00 Kč
 Tradiční sladký pokrm nejen z podhůří Orlických hor. Šišky s bramborového těsta, lehce opečené na másle a sypané moučkovým cukrem s mletým makem, přelité rozpuštěným máslem, zdobené trochou čerstvé šlehačky a borůvkovým rozvarem.  

 


Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahujícíc lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašidy, 6 – soja, 

7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 - sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 - měkkýši