Jídelní lístek platný od 17.8.2019

Jídelní lístek od 17.8.2019

Studené před jídlem:

80g Domácí paštika z husích jatýrek s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10)... 118,00 Kč
 Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků v podání studeného před jídla s cibulovou marmeládou, listovým salátkem a falešnými brusinkami.  
 Kůzlečí paštika s falešnými brusinkami a opečeným toastem (1,3,7,10)... 109,00 Kč
 Lehká letní varianta paštiky z pečeného kůzlečího masa s jatýrky a smetanou, servírovaná s květinkou listového salátu, falešnými brusinkami a opečeným toastem.  

Polévky:

 Studená polévka z pečené červené řepy s podmáslím a křenem, zdobená čerstvými ředkvičkami (7)... 69,00 Kč
 Osvěžující studená polévka pro horké letní dny. Pečená červená řepa se solí s bylinkami, ochucená octem a cukrem s podmáslím, trochou čerstvého křenu a zdobená plátky čerstvých ředkviček.  
 Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)... 55,00 Kč
 Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.  
 Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)... 62,00 Kč
 Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší.  

Dobroty z kuchařek našich babiček:

150g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)... 189,00 Kč
 Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.  
200g Pečené skopové kostky na černém pivu a rozmarýnu s kedlubnovým zelím a chlupatými knedlíky (1,3,7)... 194,00 Kč
 Pečené skopové kostky na černém pivu, rozmarýnu, česneku a cibuli s jarním kedlubnovým zelím a tradičními bramborovými chlupatými knedlíky.  
150g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší (1,3,7)... 228,00 Kč
 Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle a servírujeme s bramborovou kaší a květinkou z listových salátů.  
 Jelení gulášek provoněný jalovcem, tymiánem a červeným vínem, servírovaný v kotlíku s restovanou cibulkou a domácím špekovým knedlíkem (1,3,7)... 219,00 Kč
 Pomalu dušený jelení gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou.  
150g Smažený vídeňský telecí řízek na přepuštěném másle s lehkým bramborovým salátem (1,3,7,10)... 239,00 Kč
 Jan Radecký z Radče, poradil císaři Františku Josefovi I. recept na kotletu obalenou ve strouhance a parmazánu. No, a protože dvorní kuchař neměl parmazán, nahradil ho moukou a vejcem a vznikl tak tento legendární pokrm.  
200g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)... 284,00 Kč
 Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou ze směsi lesních hub. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince.  
150g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou a strouhanci (1,3,7)... 286,00 Kč
 Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou s červeným vínem, podávaná s plackami z brambor a jablíček a zdobená vídeňskou cibulkou a karamelizovanými jablíčky.  

Léto na jídelníčku u Hubálků:

150g Grilované filetky ze pstruha, marinované v bylinkách s letní zeleninou a pečeným novým bramborem (4,7)... 295,00 Kč
 Marinované vykostěné filety pstruha s pečenou cuketou, lilkem, cibulí a paprikou a novým bramborem pečeným ve slupce s trochou přepuštěného másla.   
250g Pečené hovězí žebro s tomatovou marinádou a bramborovou kaší s listovým salátem (1,3,7,10)... 249,00 Kč
 Poctivý kus hovězího žebra s kostí okořeníme solí a římským kmínem a pomalu pečeme. Po upečení maso marinujeme v domácí marinádě z rajčatové pasty, bylinek a česneku. Žebro podáváme s bramborovou kaší a listovým salátem.  
150g Grilované kuřecí prsíčko supreme s rybízovou omáčkou, domácími kroketami a karamelizovanými jablíčky (1,7,8)... 278,00 Kč
 Kuřecí prsíčko supreme znamená tu lepší část pokrmu. V našem případě se jedná o kuřecí prsíčko pouze s první křídelní kostičkou a kůží. Prsíčko podáváme s omáčkou z červeného rybízu, vína a trochy zeleniny, našimi kroketami a kousky karamelizovaných jablíček.  
200g Grilovaná vepřová kotletka s glazovanou cibulkou na cideru s bramborovými plackami (1,3,7)... 256,00 Kč
 Poctivý špalek z vepřové kotletky opečený na grilu do růžova s glazovanou cibulkou na kosteleckém cideru s kapkou balzamika a bramborovými plackami se slaninou.  

Z polí, luk a lesa, lehká a bez masa:

150g  Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s vařeným novým bramborem a zelenou omáčkou z bylinek (1,3,7,9,10)... 145,00 Kč
 Celerové řízky máme na jídelníčku od samého začátku. Smažíme je na přepuštěném másle a pro letní sezónu jsme zvolili vařené nové brambory a studenou omáčku z bylinek, jogurtu, zakysané smetany, hořčice a vařeného vajíčka.  
 Caesar salát s filetky grilovaného kuřecího prsíčka, slaninkou a trhanými krutonky (1,3,4,7,10)... 199,00 Kč
 Snad nejslavnější letní salát z listů římského salátu, grilovanými kousky kuřecích prsíček, panchettou a trhanými krutony lehce zakápnuté olivovým olejem. Salát je ochucený zálivkou s hořčicí, sardelkami, sýrem Grand Moravia a žloutky.   


Malá večeře nebo jen tak k zakousnutí:

 Grilovaný hermelín s marinádou z bylinek a chilli papriček s česnekovou bagetkou (1,3,7,10)... 95,00 Kč
 Malá večeře v podobě grilovaného hermelínu zakápnutého marinádou ze sekané petrželky, česneku, čerstvé chilli papričky s růžovým pepřem a olejem. K hermelínu servírujeme česnekovou bagetku a trochu listového salátu.   
150g Pikantní hovězí dršťky na pivu s kousky špeku a čerstvým chlebem od Křížků (1,10)... 98,00 Kč
 Nudličky hovězích dršťek dušené s cibulí, paprikou, rajčaty a černým náchodským pivem ochucené solí a hrubým pepřem.  
 Kyselý salát z uzeniny, sýra a cibule s čerstvým chlebem od Křížků (1,3,10)... 79,00 Kč
 Osvěžující salát s nudličkami gothajského salámu od Ondry Slaniny, sýra ementálského typu, cibule, trochy chilli papriček, worcesterské omáčky a kyselé zálivky. Salát zdobíme trochou listového salátu a podáváme s chlebem nebo pečivem.  
100g Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle se zelenou omáčkou a listovým salátkem (1,3,7,10)... 89,00 Kč
 Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v letní kombinaci se zelenou omáčkou.  

Něco sladkého k dobré kávě:

 Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)... 89,00 Kč
 Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.  
 Kynuté borůvkové knedlíky sypané skořicovým cukrem, přelité máslem a zdobené čerstvou šlehačkou (1,3,7)... 79,00 Kč
 Klasika, která nikdy nezklame. Nadýchané kynuté knedlíky plněné čerstvými borůvkami podáváme klasicky se skořicí, cukrem a máslem. Zdobíme čerstvou šlehačkou a ozdobíme čerstvými borůvkami.  
 Palačinka s jahodovou marmeládou, vanilkovou zmrzlinou a čerstvou šlehačkou (13,7)... 89,00 Kč
 Jeden z nejoblíbenějších dezertů. Palačinka je podávaná s jahodovou marmeládou naší výroby, vanilkovou zmrzlinou, čerstvým ovocem a čerstvou šlehačkou.  

 


Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahujícíc lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašidy, 6 – soja, 

7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 - sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 - měkkýši 

 

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.

Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.