Sezónní jídelní lístek

Malé chuťovky nebo předkrmy s chřestem i bez:

 Kůzlečí paštika s kousky žemle, smetanou a bylinkami s chřestovým salátkem s trochou drceného pepře, jarních lístků a chlebovou topinkou (1,3,7,10)... 112,00 Kč
 Naše kůzlečí paštika s jatýrky, opraženými kousky žemle, smetanou, česnekem a bylinkami se salátkem ze zeleného a bílého chřestu se zálivkou hostince, růžovým pepřem rukolou a opečenou chlebovou topinkou, lehce potřenou husím sádlem.  
120g Vařený chřest s opraženou strouhankou, rozpuštěným máslem a opečeným toastem (1,3,7,10)... 148,00 Kč
 Tradiční teplé před jídlo a chřestová klasika. Vařený chřest s orestovanou strouhankou na másle a rozpuštěné máslo. Vše pak doplňuje opečený toastový chléb a trocha listového salátu.  
100g Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s pažitkovou majonézou a listovým salátkem (1,3,7,10)... 89,00 Kč
 Když jsme otevírali hostinec tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší kombinaci s lehkou pažitkovou majonézou a listovým salátkem s naší zálivkou.   

Polévka:

 Chřestový krém s kapkou bílého vína, mléčnou pěnou a opraženými dýňovými semínky (1,7,8)... 66,00 Kč
 Z chřestového vývaru vařená krémová polévka s máslovou jíškou, bílým vínem a smetanou. Polévka je zjemněná mléčnou pěnou s kapkami dýňového oleje a zdobená praženými dýňovými semínky.  

Chřest na mnoho způsobů:

200g Vařený chřest zapečený s vařenou šunkou a sýrem podávaný s holandskou omáčkou a vařeným novým bramborem (3,7)... 235,00 Kč
 Vařený chřest krátce zapečený se sýrem a rozpuštěným máslem. Jako přílohu pak podáváme tradiční holandskou omáčku ze šlehaných žloutků s bílým vínem, máslem a vařené brambory.  
200g Grilovaný špalek z hovězí svíčkové s vařeným chřestem, našimi kroketami a pepřovou omáčkou (1,3,7)... 389,00 Kč
 Do růžova upečený špalek z hovězí svíčkové s pepřovou omáčkou s růžovým pepřem a bramborovými kroketami.  
200g Grilované kuřecí prsíčko s chřestovým rizotem, restovaným mladým špenátem s kousky chřestu a kapkami pesta z medvědího česneku (3,7,8)... 261,00 Kč
 Grilované kuřecí prsíčko podávané na smetanovém rizotu s restovaným mladým špenátem s kousky chřestu a kapkami pesta z medvědího česneku.   
200g Grilovaný filet lososa se salátkem z pečených brambor, řapíkatého celeru a sušené slaniny s kousky chřestu a holandskou omáčkou (3,4,7)... 336,00 Kč
 Losos dobře osolený a opepřený se opeče na grilu a podává s lehkým bramborovým salátem z opečených brambor, řapíkatého celeru, zakysané smetany a chřestu. Ochucený solí, pepřem a kapkami citronové šťávy.   
150g Smažený vídeňský telecí řízek na přepuštěném másle s novým bramborem a listovým salátkem (1,3,7,10)... 259,00 Kč
 Jan Radecký z Radče, poradil císaři Františku Josefovi I. recept na kotletu obalenou ve strouhance a parmazánu. No, a protože dvorní kuchař neměl parmazán, nahradil ho moukou a vejcem a vznikl tak tento legendární pokrm. V tomto období servírujeme řízek s novým bramborem a malým listovým salátkem.  
200g Hovězí líčka po vídeňsku s restovanými žampiony a špekovým knedlíkem (1,3,7,9)... 224,00 Kč
 Toto jídlo neochutnáte všude. Hovězí líčka uvaříme s divokým kořením, cibulí a bílým vínem. Z vývaru pak připravíme smetanovou omáčkou s příjemněcitrónovou chutí. Podáváme se špekovým knedlíkem.  

Něco sladkého k dobré kávě:

 Chřestový koláč s rebarborou a skořicí s čerstvou šlehačkou (1,3,7)... 89,00 Kč
 Lehký koláč se zakysanou smetanou, kousky chřestu a rebarbory restovanými na másle s cukrem a skořicí. Koláč servírujeme s čerstvou šlehačkou.  
 Chřestová zmrzlina s jahodovým salátkem a kapkou mátového sirupu (3,7)... 72,00 Kč
 Chřestovou zmrzlinu si vyrábíme sami. Krátce povařený chřest se rozmixuje a ve směsi smetany, mléka a pasterovaných šlehaných žloutků s cukrem se zmrazí. Zmrzlinu podáváme s jahodovým salátkem ochuceným kapkou našeho mátového sirupu.  
 Větrník z odpalovaného těsta s višňovým coulis, čerstvou šlehačkou a strouhanou čokoládou (1,3,7)... 68,00 Kč
 Švarcvaldský dort jsem při svém pobytu za prací dělal každý den. Dovoluji si představit dezert na podobné bázi. Nechybí tedy višně, kapka višňovice, skořice, šlehačka a čokoláda. To vše plněné do větrníčku z odpalovaného těsta.   

 


Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahujícíc lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašidy, 6 – soja, 

7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 - sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 - měkkýši