Jídelní lístek platný od 23.11.2019

Jídelní lístek platný od 23.11.2019

Studené předkrmy:

 Husí jatýrka v sádle s čerstvým chlebem od Křížků (1)... 97,00 Kč
 Když se zabila husa, tak jatýrka v sádle nemohla chybět na slavnostním stole. Podávané jen tak s dobrým chlebem, špetkou soli a jemně krájenou cibulkou.  
 Kapří paštika na salátku z pečených plátků červené řepy a česnekovou bagetkou (1,3,4,7,10)... 98,00 Kč
 Vykostěné filety kapra jsme marinovali s česnekem, obalili v mouce a upekli na másle. Společně se smetanou a sardelkami jsme maso umixovali a přidali máslo. Paštika se pak pomalu zavaří a podává na plátcích pečené červené řepy s citronovou marinádou, listovým salátkem a česnekovou bagetkou.  

Polévky s vůní podzimu:

 Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)... 55,00 Kč
 Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.  
 Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)... 62,00 Kč
 Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší.  
 Dýňová polévka s mléčnou pěnou, praženými dýňovými semínky a dýňovým olejem (1,7,12)... 75,00 Kč
 Fantastická podzimní polévka. Krémová polévka s bílým vínem, trochou mléčné pěny pro zjemnění a pár kapkami dýňového oleje.  


Podzimní dobroty od Hubálků:

200g Grilovaný špalek z vyzrálé loupané plece s houbovou omáčkou, bramborovými kroketami a listovým salátem (1,3,7)... 384,00 Kč
 Grilovaný špalek ugrilujeme dle Vašeho přání, lehce opepříme, osolíme a pak servírujeme s domácími bramborovými kroketami a houbovo – smetanovou omáčkou.  
150g Grilované kuřecí prsíčko s omáčkou z černého jeřábu a domácími bramborovými kroketami (1,3,7)... 268,00 Kč
 Lehce solené kuřecí prsíčko, upravené na grilu s omáčkou z černého jeřábu, vína a domácími bramborovými kroketami. Prsíčka zdobí karamelizovaná jablíčka.  
200g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)... 284,00 Kč
 Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou ze směsi lesních hub. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince.  
150g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou a strouhanci (1,3,7)... 286,00 Kč
 Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou s červeným vínem, podávaná s plackami z brambor a jablíček, zdobená vídeňskou cibulkou a karamelizovanými jablíčky.  
200g Pečený kapří filet s paprikovou omáčkou, snopkem z černého kořene se slaninou a pečenou bramborou (1,3,4,7,9)... 248,00 Kč
 Vykostěné kapří filety okořeníme, obalíme v mouce a opečeme na másle. Poté kapra dopékáme v troubě společně s bramborou a snopkem z černého kořene, nebo také hadího mordu obaleným ve slanině.  
150g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší (1,3,7)... 238,00 Kč
 Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle a servírujeme s bramborovou kaší a květinkou z listových salátů.  
150g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)... 197,00 Kč
 Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.  

Zvěřina z kuchařek našich babiček:

200g Grilovaný filet jeleního hřbetu se šípkovou omáčkou, snopkem z černého kořene a dýňovým pyré (1,3,7,12)... 394,00 Kč
 Grilovaný špalek jeleního hřbetu marinujeme ve víně. Maso servírujeme se šípkovou omáčkou, snopkem z hadího mordu a dýňovým pyré s kapkou smetany, máslem a tymiánem. Šípkový džem pro nás připravila paní Zárubová z krňovického skanzenu.  
200g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s restovanou cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7)... 219,00 Kč
 Pomalu dušený kančí gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou.  
150g Grilovaný srnčí hřbet s omáčkou z červeného vína s restovanými kapustičkami a bramborovou kaší (1,3,7,12)... 418,00 Kč
 Grilovaný filet srnčího hřbetu s tlučeným bobkovým listem, novým kořením a jalovcem s omáčkou z červeného vína. Jako přílohu podáváme restované kapustičky se slaninou a bramborovou kaší.  
150g Daňčí kýta na hříbkách s vídeňskou cibulkou a houskovým knedlíkem (1,3,7,9,12)... 264,00 Kč
 Dančí kostky dusíme s restovanou kořenovou zeleninou, divokým kořením, tymiánem a červeným vínem. Když je maso měkké, tak přidáme dušené pravé hříbky a lehce zahustíme jíškou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. Podáváme s houskovým knedlíkem.  
150g Pečené kostky z muflona na tymiánu s dušeným zelím s hruškami a opečenými bramborovými špalky (1,3,7)... 247,00 Kč
 Mufloní plec na kostky marinujeme v česneku a tymiánu. Orestujeme a pečeme s cibulí. K muflonímu masu podáváme dušené hlávkové zelí ochucené na sladko – kyselo s nastrouhanými hruškami a opečenými bramborovými špalky.   

Ze zahrádky a bez masa:

150g Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší (1,3,7,9,10)... 145,00 Kč
 Plátky celeru vařené ve vývaru s citronem. Klasicky obalené, jen s použitím celozrnné strouhanky. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a trochu listového salátu.  

Malá večeře nebo jen tak k zakousnutí:

 Zadělávané husí žaludky s karlovarským knedlíkem (1,3,7)... 156,00 Kč
 Toto jídlo neochutnáte všude. Husí žaludky uvaříme s divokým kořením, cibulí a bílým vínem. Připravíme si máslovou jíšku a zahustíme vývar na omáčku. Dochutíme citronovou kůrou, šťávou a zjemníme smetanou. Podáváme s karlovarským knedlíkem.  
150g Pikantní hovězí dršťky na pivu s kousky špeku a čerstvým chlebem od Křížků (1,3,10)... 98,00 Kč
 Nudličky hovězích dršťek dušené s cibulí, paprikou, rajčaty a černým náchodským pivem ochucené solí a hrubým pepřem.  

Něco sladkého k dobré kávě:

 Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)... 93,00 Kč
 Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.  
 Skořicové lívanečky s makovou zmrzlinou a švestkovými povidly (1,3,7)... 85,00 Kč
 Období svatého Martina doprovázejí švestky, mák, skořice a další dobroty. Proto jsme připravili klasický dezert z lívanečků, domácí makové zmrzliny a nočky z domácích švestkových povidel.  

 


Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahujícíc lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašidy, 6 – soja, 

7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 - sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 - měkkýši 

 

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.

Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.