Jídelní lístek platný od 23.5.2020

Jídelní lístek platný od 23.5.2020

Studené před jídlem:

 Domácí paštika z husích jatýrek s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10)... 118,00 Kč
 Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků v podání studeného před jídla s cibulovou marmeládou, listovým salátkem a falešnými brusinkami.  

Polévky ty naše klasiky:

 Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)... 65,00 Kč
 Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.  
 Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)... 78,00 Kč

Dobroty a novoty z našich kuchařek:

300g Grilovaná vepřová kotleta s kostí, pečeným novým bramborem s česnekovým dipem, slaninovým chipsem a listovým salátkem (1,3,7,10)... 347,00 Kč
200g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)... 310,00 Kč
 Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou ze směsi lesních hub. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince.  
150g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou, strouhanci a karamelizovanými jablíčky (1,3,7)... 293,00 Kč
 Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou s červeným vínem, podávaná s plackami z brambor a jablíček, zdobená vídeňskou cibulkou a karamelizovanými jablíčky.  
150g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)... 210,00 Kč
 Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.  
150g Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší (1,3,7)... 259,00 Kč
 Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle a servírujeme s bramborovou kaší a květinkou z listových salátů.  
200g Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7)... 234,00 Kč
 Pomalu dušený kančí gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou.  

Lehké a bez masa:

150g Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší (1,3,7,9,10)... 145,00 Kč
 Plátky celeru vařené ve vývaru s citronem. Klasicky obalené, jen s použitím celozrnné strouhanky. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a trochu listového salátu.  

Malá večeře nebo jen tak k zakousnutí:

150g Pikantní hovězí dršťky na pivu s kousky špeku a čerstvým chlebem od Křížků (1,3,10)... 98,00 Kč

Něco sladkého k dobré kávě:

 Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)... 93,00 Kč
 Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.  

 


Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahujícíc lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašidy, 6 – soja, 

7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 - sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 - měkkýši 

 

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.

Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.