Jídelní lístek platný od 19.4.2019

Jídelní lístek od 19.4.2019

Studené před jídlem:

80g Domácí paštika z husích jatýrek s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10)... 118,00 Kč
 Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků v podání studeného před jídla s cibulovou marmeládou, listovým salátkem a falešnými brusinkami.  
100g Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s pažitkovou majonézou a listovým salátkem (1,3,7,10)... 89,00 Kč
 Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší jarní kombinaci s lehkou pažitkovou majonézou a listovým salátkem.  
90g Domácí telecí talián s čerstvým křenem a hořčicí (1,10)... 79,00 Kč
 Zajímavý uzenářský výrobek italského řezníka, žijícího v Praze koncem 19. století. Vařená pochoutka z vepřového a telecího masa servírovaná s čerstvým křenem a hořčicí.  

Polévka je grunt a z našeho kraje:

 Jarní kyselka s bramborem, česnekovýmí klíčky, a pestem z medvědího česneku (1,3,7,8)... 58,00 Kč
 Krémová polévka z vařených jehněčích, kůzlečích a králičích ořezů a kostí, zahuštěná máslovou jíškou a ochucená na kyselo octem a cukrem. Polévka je servírovaná s česnekovými klíčky a kapkami pesta z medvědího česneku.  
 Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7)... 55,00 Kč
 Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.  
 Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9)... 62,00 Kč
 Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší.  

Dobroty z kuchařek našich babiček:

150g Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9)... 189,00 Kč
 Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.  
300g Pečené velikonoční jehněčí kolínko na bylinkách a česneku se smetanovým špenátem a jarní nádivkou (1,3,7)... 389,00 Kč
 Jehněčí kolínko naložíme do směsi bylin a česneku a necháme marinovat. Poté maso pečeme nejlépe 12 hodin. Jehněčí kolínko pak servírujeme s restovaným smetanovým špenátem a jarní nádivkou.  
200g Skopový perkelt s krupicovými noky a restovanými fazolkami (1,3,7)... 194,00 Kč
 Perkelt je pokrm typický pro maďarskou kuchyni. Přesto však úprava skopového s paprikou, rajčaty a česnekem připraví zajímavou lahůdku. Jako přílohu jsme připravili jemné krupicové noky a restované fazolky.  
150g Smažené řízečky z králíka s bramborovou kaší a máslem (1,3,7)... 228,00 Kč
 Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle.  
 Kančí gulášek provoněný jalovcem, tymiánem a červeným vínem, servírovaný v kotlíku s restovanou cibulkou a domácím špekovým knedlíkem (1,3,7)... 219,00 Kč
 Pomalu dušený kančí gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou.  
150g Smažené kůzlečí řízečky se šťouchaným bramborem a listovým salátkem (1,3,7,10)... 287,00 Kč
 Kůzlečí řízečky smažíme na přepuštěném másle a podáváme se šťouchaným bramborem a jarním salátkem.  

Grilované sváteční lahůdky:

200g Grilovaný filet z telecí svíčkové gratinovaný s bylinkovo - ořechovou krustou a pečenými sladkými bramborami (1,3,7,8)... 394,00 Kč
 Grilovaný filet z telecí svíčkové gratinujeme v krustě z bylinek, strouhanky, změklého másla, drcených pistácií a vlašských ořechů. Jemné telecí s krustou pak doplňují pečené kousky batátů a silná telecí šťáva s kapkou červeného vína.  
200g Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10)... 284,00 Kč
 Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou ze směsi lesních hub. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince.  
150g Grilované kuřecí prsíčko s omáčkou z černého jeřábu a domácími bramborovými kroketami (1,3,7)... 259,00 Kč
 Lehce solené kuřecí prsíčko, upravené na grilu s omáčkou z černého jeřábu, vína a domácími bramborovými kroketami. Prsíčka zdobí karamelizovaná jablíčka.  
150g Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou a strouhanci (1,3,7)... 286,00 Kč
 Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou s červeným vínem, podávaná s plackami z brambor a jablíček a zdobená vídeňskou cibulkou a karamelizovanými jablíčky.  

Z polí, luk a lesa, lehká a bez masa:

150g Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší (1,3,7,9,10)... 128,00 Kč
 Plátky celeru vařené ve vývaru s citronem. Klasicky obalené, jen s použitím celozrnné strouhanky. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a trochu listového salátu.  
 Vaječná omeleta s čerstvým kozím sýrem, rukolou, restovanými dýňovými semínky a salátkem (3,7,10)... 149,00 Kč
 Jarní varianta bezmasého pokrmu. Lehká vaječná omeletka plněná kousky čerstvého kozího sýra se salátkem z jarních lístků.  

Z potoka nebo řeky:

150g Filetky z čerstvého pstruha pečené na másle s mačkanými bramborami s křenem a kedlubnovým zelím (1,4,7)... 285,00 Kč
 Vykostěné filety pstruha lehce osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle. Servírujeme s mačkanými brambůrkami s čerstvým křenem a sladkokyselým kedlubnovým zelím. Závěrem ozdobíme pokrm pestem z medvědího česneku.  

Malá večeře nebo jen tak k zakousnutí:

90g Gothajský salám s cibulí, nakládanými houbami, salátkem a čerstvým chlebem od Křížků (1,7,10)... 69,00 Kč
 Oblíbená pochoutka ve většině hospůdek první republiky. My ho nakupujeme u Vahalů, pro které ladil recepturu známý šéfkuchař Ondřej Slanina. Je výborný a poctivý.  
150g Pikantní hovězí dršťky na pivu s kousky špeku a čerstvým chlebem od Křížků (1,10)... 98,00 Kč
 Nudličky hovězích dršťek dušené s cibulí, paprikou, rajčaty a černým náchodským pivem ochucené solí a hrubým pepřem.  

Něco sladkého k dobré kávě:

 Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7)... 89,00 Kč
 Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.  
 Větrník s pistáciovým krémem s malinovou omáčkou a čerstvou šlehačkou (1,3,7,8)... 86,00 Kč
 Fantastické spojení chuti jemného pistáciového krému a malinové omáčky s křupavým větrníkem a čerstvou šlehačkou.  
 Čokoládový mousse s nočkem mátové zmrzliny a šlehačkou (3,7)... 78,00 Kč
 Lehká čokoládová pěna s domácí mátovou zmrzlinou, šlehačkou a trochou ovoce.  

 


Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahujícíc lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašidy, 6 – soja, 

7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 - sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 - měkkýši 

 

Pokrmy jsou připravované z čerstvých a regionálních surovin, které vyžadují delší dobu přípravy.

Poloviční porce jsou účtované za 75% ceny.