Sezónní jídelní lístek

Sezóna u Hubálků

 Srnčí paštika s rybízovou omáčkou a květinkou z listových salátků (1,3,7,10)... 118,00 Kč
 Paštika z produkce Hostince U Hubálků z dlouho taženého srnčího masa s jatýrky, zjemněná máslem a ovoněná bylinkami. Paštiku podáváme s omáčkou z červeného rybízu a kytičkou z čerstvých listových salátků s kapkou naší zálivky a čerstvým pečivem.  
100g Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s pažitkovou majonézou a listovým salátkem (1,3,7,10)... 89,00 Kč
 Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší kombinaci s lehkou pažitkovou majonézou a listovým salátkem s naší zálivkou.  

Polévka:

 Silný kuřecí vývar s fritátovými nudlemi, kuřecím masem a vařenou zeleninou (1,3,7,9)... 53,00 Kč
 Silný vývar z kuřecích skeletů tažený několik hodin s fritátovými nudlemi, smaženými ze slaných palačinek s petrželkou, vařeným kuřecím masem a vařenou zeleninou.  


Jídla s vůní podzimu:

200g Grilovaný špalek z hovězí svíčkové se slaninovými chipsy, zastřeným vajíčkem, listovým salátem a česnekovou bagetkou (1,3,7,10)... 398,00 Kč
 Varianta pořádného kousku masa s trochou pepřové omáčky. Grilovanou svíčkovou pak servírujeme se slaninovými chipsy, zastřeným vajíčkem, česnekovou bagetkou a míchaným listovým salátem s naší zálivkou.  
250g Grilovaná flákota z vepřové krkovičky s glazovanou cibulí s kousky uzeného masa, houbovou omáčkou a pečeným bramborem (1,3,7)... 294,00 Kč
 Grilovaná vepřová krkovička s glazovanou cibulí s kousky uzeného masa se smetanovou houbovou omáčkou a pečeným bramborem ve slupce.  
200g Hovězí líčka po vídeňsku s restovanými žampiony a bramborovou kaší (1,3,7)... 251,00 Kč
 Toto jídlo neochutnáte všude. Hovězí líčka uvaříme s divokým kořením, cibulí a bílým vínem. Z vývaru pak připravíme smetanovou omáčkou s příjemně citrónovou chutí. Podáváme s bramborovou kaší.  
150g Smažený telecí řízek na přepuštěném másle s novým bramborem a listovým salátkem (1,3,7,10)... 259,00 Kč
 Jan Radecký z Radče, poradil císaři Františku Josefovi I. recept na kotletu obalenou ve strouhance a parmazánu. No, a protože dvorní kuchař neměl parmazán, nahradil ho moukou a vejcem a vznikl tak tento legendární pokrm. Řízek servírujeme s novým bramborem a malým listovým salátkem.  
 Bramborové knedlíky plněné králičím konfitem s česnekem a bylinkami na kedlubnovém zelí s vídeňskou cibulkou (1,3)... 189,00 Kč
 Tradiční české jídlo jsme trochu upravili. Do bramborového těsta plníme králičí maso, které jsme dlouho táhli v sádle ochuceným česnekem a bylinkami. K bramborovým knedlíkům podáváme výborné zelí z kedluben s bílým vínem a jíškou z husího sádla.  
 Míchaný listový salát s grilovaným kozím sýrem, praženými dýňovými semínky, brusinkami a opečeným toastem (1,7,10) ... 179,00 Kč
 Míchaný listový salát s grilovaným kozím sýrem. Salát doplňují pražená dýňová semínka, brusinky a opečený toast.  

Něco sladkého k dobré kávě:

 Palačinka s meruňkovou marmeládou, vanilkovou zmrzlinou a čerstvou šlehačkou (1,3,7)... 89,00 Kč
 Jeden z nejoblíbenějších dezertů. Palačinka je podávaná s meruňkovou marmeládou naší výroby, vanilkovou zmrzlinou, čerstvými meruňkami a čerstvou šlehačkou.  
 Švestkový sen v podobě makové zmrzliny se švestkovým rozvarem a šlehačkou (3,7)... 85,00 Kč
 Domácí maková zmrzlina se švestkovým rozvarem a čerstvou šlehačkou.  

 


Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahujícíc lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašidy, 6 – soja, 

7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 - sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 - měkkýši