Borůvková sezóna u Hubálků

K pivu, vínu nebo jako předkrm:

 Jehněčí rilletes s pečeným česnekem a bylinkami s nakládanými houbami a listovým salátkem (10)... 110,00 Kč
 Hrubě mletý jehněčí ořez s trochou vepřového masa, pečenými stroužky česneku, cibulí, bylinkami, solí, pepřem a kapkou bílého vína. Rilletes táhneme více jak 12 hodin v sádle. Rillettes plníme do skleniček, zavaříme a podáváme s nakládanými houbami a listovým salátkem.  
 Terinka z uzeného pstruha s creme fraiche, kedlubnovým salátkem, ředkvičkami a polníčkem (4,7,10)... 97,00 Kč
 V tomto případě vychází název terinka z francouzského označení formy a tvaru. Jedná se o lehký jarní nebo letní předkrm, který vychází ze surovin našeho regionu. Uzené filetky pstruha se posekají na drobné kousky a přidají do creme fraiche, tedy tučné smetany, která se vyrábí v opočenské mlékárně. Přidáme jemně nasekanou šalotku, pár kapek citronové šťávy a podáváme.  
100g Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s pažitkovou majonézou a listovým salátkem (1,3,7,10)... 89,00 Kč
 Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší kombinaci s lehkou pažitkovou majonézou a listovým salátkem s naší zálivkou.  

Polévka:

 Silný kuřecí vývar s fritátovými nudlemi, trhaným kuřecím masem a vařenou zeleninou (1,3,9)... 53,00 Kč
 Silný vývar z kuřecích skeletů tažený několik hodin s fritátovými nudlemi, smaženými ze slaných palačinek s petrželkou, trhaným vařeným kuřecím masem a vařenou zeleninou.  

Zkuste salát a sýr jako hlavní chod:

 Míchaný listový salát s pečenými sýrovými placičkami, cézar zálivkou, restovanou slaninkou a trhanými bylinkovými krutonky (1,3,4,7,10)... 163,00 Kč
 Variace na cézar salát. Směs listovým salátů a jarních lístků s placičkami ze strouhaného sýra, které pečeme v troubě, restovanými kousky pancetty a trhanými bylinkovými krutonky.  
 Míchaný listový salát s grilovaným kozím sýrem, praženými dýňovými semínky, brusinkami a opečeným toastem (1,7,10)... 179,00 Kč
 Míchaný listový salát s grilovaným kozím sýrem. Salát doplňují pražená dýňová semínka, brusinky a opečený toast.  

Léto voní grilováním a masíčky:

200g Grilovaný špalek z hovězí svíčkové na zeleninovém ragů s drcenými rajčaty a dobromyslí, pečené plátky z nových brambor (1,3,7,10)... 394,00 Kč
 Do růžova upečený špalek z hovězí svíčkové podávaný na zeleninové ragů s cuketou, lilkem, paprikou, drcenými rajčaty a oregánem s pečenými plátky nových brambor s česnekem, trochou listového salátku a masovou šťávou.  
200g Grilovaný filet lososa se šafránovým rizotem s grilovanými kousky květáku a cherry rajčátek a sýrem Grand Moravia (4,7,8)... 410,00 Kč
 Grilovaný filet lososa servírujeme na šafránovém rizotu z kulatozrnné rýže s bílým vínem a smetanou, grilovanými cherry rajčátky a ružičkami květáku a sýrem Grand Moravia.  
250g Grilovaná flákota z vepřové krkovičky s glazovanou cibulí s kousky uzeného masa, houbovou omáčkou a pečeným bramborem (1,3,7)... 294,00 Kč
 Grilovaná vepřová krkovička s glazovanou cibulí s kousky uzeného masa se smetanovou houbovou omáčkou a pečeným bramborem ve slupce.  
150g Smažený vídeňský telecí řízek na přepuštěném másle s novým bramborem a listovým salátkem (1,3,7,10)... 259,00 Kč
 Jan Radecký z Radče poradil císaři Františku Josefovi I. recept na kotletu obalenou ve strouhance a parmazánu. No, a protože dvorní kuchař neměl parmazán, nahradil ho moukou a vejcem a vznikl tak tento legendární pokrm. Řízek servírujeme s novým bramborem a malým listovým salátkem.  
 Bramborové knedlíky plněné králičím konfitem s česnekem a bylinkami na kedlubnové zelí s vídeňskou cibulkou (1,3)... 179,00 Kč
 Tradiční české jídlo jsme trochu upravili. Do bramborového těsta plníme králičí maso, které jsme dlouho táhli v sádle ochuceným česnekem a bylinkami. K bramborovým knedlíkům podáváme výborné zelí z kedluben s bílým vínem a jíškou z husího sádla.  

Něco sladkého k dobré kávě:

 Palačinka s borůvkovou marmeládou, vanilkovou zmrzlinou a čerstvou šlehačkou (1,3,7)... 89,00 Kč
 Jeden z nejoblíbenějších dezertů. Palačinka je podávaná s borůvkovou marmeládou naší výroby, vanilkovou zmrzlinou, čerstvými borůvkami a čerstvou šlehačkou.  
 Borůvkový sen v podobě makové zmrzliny s omáčkou z čerstvých borůvek a šlehačkou (3,7)... 85,00 Kč
 Domácí maková zmrzlina s omáčkou z čerstvých borůvek a čerstvou šlehačkou  

 


Seznam alergenů: 1 – obiloviny obsahujícíc lepek, 2 – korýši, 3 – vejce, 4 – ryby, 5 – arašidy, 6 – soja, 

7 – mléko, 8 – skořápkové plody, 9 – celer, 10 – hořčice, 11 - sezam, 12 – oxid siřičitý, 13 – vlčí bob, 14 - měkkýši