Vytvořit PDF Print Email 

Jídelní lístek platný od 2.11.2019

Jídelní lístek platný od 2.11.2019
Studené i teplé před jídlem:
    Husí jatýrka v sádle s čerstvým chlebem od Křížků (1) ...  97,00 Kč
  Když se zabila husa, tak jatýrka v sádle nemohla chybět na slavnostním stole. Podávané jen tak s dobrým chlebem, špetkou soli a jemně krájenou cibulkou.    
    Kapří paštika na salátku z pečených plátků červené řepy a česnekovou bagetkou (1,3,4,7,10) ...  98,00 Kč
  Vykostěné filety kapra jsme marinovali s česnekem, obalili v mouce a upekli na másle. Společně se smetanou a sardelkami jsme maso umixovali a přidali máslo. Paštika se pak pomalu zavaří a podává na plátcích pečené červené řepy s citronovou marinádou, listovým salátkem a česnekovou bagetkou.    
    Zadělávané husí žaludky s karlovarským knedlíkem (1,3,7) ...  156,00 Kč
  Toto jídlo neochutnáte všude. Husí žaludky uvaříme s divokým kořením, cibulí a bílým vínem. Připravíme si máslovou jíšku a zahustíme vývar na omáčku. Dochutíme citronovou kůrou, šťávou a zjemníme smetanou. Podáváme s karlovarským knedlíkem.    
Polévky s vůní podzimu:
    Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7) ...  55,00 Kč
  Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.    
    Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9) ...  62,00 Kč
  Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší.    
    Kaldoun s husími drůbky, pečenými nudlemi a zeleninou (1,3,7,9) ...  74,00 Kč
  Kaldoun se říkalo drůbežím drobům v dobách proslulé české kuchařky M. D. Rettigové. Hustá zadělávaná polévka patřila k sváteční tabuli, při níž se servíroval „zbytek" dotyčného opeřence.    
Svatomartinské hody:
  500g (sk)  Svatomartinská husička pečená na cibuli, jablíčkách a mladém víně s červeným zelím, houskovým knedlíkem a „osminkou“ mladého vína (1,3,7) ...  398,00 Kč
  Tradičně pečená husa z domácího chovu, den předem solená, plněná jablíčky, cibulí a při pečení podlévaná mladým vínem. Jako přílohu podáváme červené zelí marinované ve víně se skořicí, perníkem, jablečnými povidly a houskovým knedlíkem. Další možné přílohy: ⃰⃰ Bramborové lokše ⃰ Špekový knedlík ⃰ Bramborový knedlík ⃰ Zadělávané zelí se slaninou a hruškami ⃰ Kysané zelí s burčákem ⃰ Karlovarský knedlík    
Svatomartinské speciality grilu:
  200g  Grilovaný špalek z vyzrálé loupané plece s houbovou omáčkou, bramborovými kroketami a listovým salátem (1,3,7) ...  384,00 Kč
  Grilovaný špalek ugrilujeme dle Vašeho přání, lehce opepříme, osolíme a pak servírujeme s domácími bramborovými kroketami a houbovo – smetanovou omáčkou.    
  200g  Grilovaný filet jeleního hřbetu se šípkovou omáčkou, snopkem z černého kořene a dýňovým pyré (1,3,7) ...  394,00 Kč
  Grilovaný špalek jeleního hřbetu marinujeme ve víně. Maso servírujeme se šípkovou omáčkou, snopkem z hadího mordu a dýňovým pyré s kapkou smetany, máslem a tymiánem. Šípkový džem pro nás připravila paní Zárubová z krňovického skanzenu.    
  200g  Grilovaná vepřová krkovice s houbovým ragů s cibulí a slaninou, bramborovými plackami a listovým salátem (1,3,7,10) ...  279,00 Kč
  Vepřová krkovice pečená na grilu s velmi oblíbenou přílohou z brambor v podobě bramborových placek s houbovým ragů s cibulí a sušenou slaninou a míchaným listovým salátem.    
  150g  Grilované kuřecí prsíčko s omáčkou z černého jeřábu a domácími bramborovými kroketami (1,3,7) ...  268,00 Kč
  Lehce solené kuřecí prsíčko, upravené na grilu s omáčkou z černého jeřábu, vína a domácími bramborovými kroketami. Prsíčka zdobí karamelizovaná jablíčka.    
  200g  Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10) ...  284,00 Kč
  Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou ze směsi lesních hub. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince.    
  150g  Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou a strouhanci (1,3,7) ...  286,00 Kč
  Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou s červeným vínem, podávaná s plackami z brambor a jablíček, zdobená vídeňskou cibulkou a karamelizovanými jablíčky.    
  200g  Pečený kapří filet s paprikovou omáčkou, snopkem z černého kořene se slaninou a pečenou bramborou (1,3,4,7,9) ...  248,00 Kč
  Vykostěné kapří filety okořeníme, obalíme v mouce a opečeme na másle. Poté kapra dopékáme v troubě společně s bramborou a snopkem z černého kořene, nebo také hadího mordu obaleným ve slanině.    
Dobroty z našich kuchařek:
  150g  Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9) ...  197,00 Kč
  Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.    
  200g  Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s restovanou cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7) ...  219,00 Kč
  Pomalu dušený kančí gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou.    
  200g  Smažená vepřová kotleta s vídeňským bramborovým salátem a česnekovou majonézou s osmaženou cibulkou (1,3,7,10) ...  194,00 Kč
  Vepřová klasika smažená na másle s vídeňským bramborovým salátem. Řízek můžeme také podávat jako krajovou specialitu „Pavlišov“ s kysaným zelím a houskovým knedlíkem.    
  150g  Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší (1,3,7) ...  238,00 Kč
  Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle a servírujeme s bramborovou kaší a květinkou z listových salátů.    
  180g  Vepřová líčka na černém pivu se špenátem a opečenými bramborovými špalky (1,3,7,9) ...  239,00 Kč
  Na sádle rozpustíme trochu slaniny, cibule a kořenové zeleniny. Přidáme vepřová líčka trochu rajského protlaku, orestujeme a zalijeme černým pivem. Líčka dusíme doměkka. Líčka podáváme se špenátovým pyré s česnekem a opečenými bramborovými špalky.    
Ze zahrádky a bez masa:
  150g  Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší (1,3,7,9,10) ...  145,00 Kč
  Plátky celeru vařené ve vývaru s citronem. Klasicky obalené, jen s použitím celozrnné strouhanky. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a trochu listového salátu.    
Malá večeře nebo jen tak k zakousnutí:
    Světlá tlačenka s marinovanou cibulkou, kozím rohem a čerstvým chlebem (1) ...  78,00 Kč
  Někdo to má rád s cibulí a octem. My ji servírujeme se sladko – kyselým cibulovým salátkem s kapkou oleje, kousky kozích rohů a čerstvým chlebem. Ocet servírujeme zvlášť.    
  150g  Pikantní hovězí dršťky na pivu s kousky špeku a čerstvým chlebem od Křížků (1,3,10) ...  98,00 Kč
  Nudličky hovězích dršťek dušené s cibulí, paprikou, rajčaty a černým náchodským pivem ochucené solí a hrubým pepřem.    
Něco sladkého k dobré kávě:
    Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7) ...  93,00 Kč
  Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.    
    Skořicové lívanečky s makovou zmrzlinou a švestkovými povidly (1,3,7) ...  85,00 Kč
  Období svatého Martina doprovázejí švestky, mák, skořice a další dobroty. Proto jsme připravili klasický dezert z lívanečků, domácí makové zmrzliny a nočky z domácích švestkových povidel.    
 

 

 

 

 
 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí       Telefon - +420 732 403 127  +420 732 403 127  Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

 

 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí

Telefon - +420 732 403 127    +420 732 403 127

 Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

LoginUnie


Založeno na Joomla! vytvořeno od INDIGOumi                                    Login / Administrace