Vytvořit PDF Print Email 
Sezónní jídelní lístek
Paštiky z naší kuchyně
    Paštika z kančích jatýrek s portským vínem, rybízovou omáčkou a chlebovou topinkou (1,3,7,10) ...  110,00 Kč
  Paštika z kančích jatýrek s trochou pečeného vepřového masa ochucená solí, sušeným česnekem, portským vínem a pepřem, jemně mixovaná s dušenou cibulí, tymiánem a smetanou. Paštiku jsme zavařili do skleniček a podáváme s kapkami domácí rybízové šťávy, chlebovou topinkou a květinkou listového salátu.    
    Domácí paštika z vepřového s uzeným jazykem a rozvarem z rajčátek a jablíček a trochou listového salátku (1,3,7,10) ...  89,00 Kč
  Paštiku jsme připravili z vařeného vepřového masa, trochy vepřových jater a uzeného jazyka, které jsme pomleli a ochutili solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Paštiku podáváme s rozvarem z cibule, rajčat a jablíček ochucených lehce nasládle.    
Polévka
    Karotkový krém se zázvorem, creme fraiche a kapkami sezamového oleje (7,11) ...  59,00 Kč
  Krémová polévka z orestované karotky a cibule na másle. Po orestování přidáme zázvor a kurkumu a v zeleninovém vývaru provaříme. Polévku rozmixujeme, dochutíme a při podávání zdobíme nočkem creme fraiche a kapkami sezamového oleje.    
Poctivá zima na talíři
  200g  Špikované hovězí srdce na slanině s houskovým knedlíkem (1,3,7) ...  169,00 Kč
  Očištěná a špikovaná hovězí srdce slaninou opečeme na sádle. Přidáme kořenovou zeleninu, cukr, ocet a dobrý vývar a dusíme doměkka. Omáčku zahustíme jíškou, dochutíme citronovou šťávou, solí a zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.    
  200g  Telecí paprika s chlupatými knedlíky (1,3,7) ...  186,00 Kč
  Další jídlo z naší tradiční kuchařky, která byla ovlivněna a ovlivnila také kuchyni našich rakouských sousedů. Toto jídlo neochutnáte všude. Kostky z telecí plece dušené na cibuli a sladké paprice se smetanou a chlupatými knedlíky.    
  250g  Konfitovaná flákota z vepřové krkovičky na černém pivu s cibulí, paprikou, slaninou a bramborovými plackami (1,3,7) ...  278,00 Kč
  Pečená vepřová krkovička na černé 24° z Náchodského pivovaru s cibulí, čerstvou paprikou a slaninou, lehce ochucená česnekem a podávaná s bramborovými plackami. K pokrmu podáváme malý listový salátek.    
  200g  Rump steak s opečenou slaninou, zastřeným vajíčkem, smaženými hranolkami a listovým salátkem (1,7,10) ...  379,00 Kč
  Řez květové špičky z vyzrálé hovězí kýty. Maso rádi připravíme dle Vašeho přání na patřičný stupeň propečení a podáváme s opečenou slaninou, zastřeným vejcem a hranolkami.    
  150g  Smažený vídeňský telecí řízek na přepuštěném másle s lehkým bramborovým salátem (1,3,7,10) ...  228,00 Kč
  Tak český vojevůdce Jan Radecký z Radče poradil císaři Františku Josefovi I. recept na kotletu obalenou ve strouhance a parmazánu. No, a protože dvorní kuchař neměl parmazán, nahradil ho moukou a vejcem a vznikl tak tento legendární pokrm.    
  200g  Pečený filet candáta s květákovým pyré a restovanými julienne z cukety a karotky (1,3,4,7) ...  372,00 Kč
  Lehce solený a pepřený filet candáta opečeme na grilu a podáváme s květákovým pyré se smetanou a restovanými nudličkami cukety a karotky.    
Něco sladkého k dobré kávě
    Opečené bramborové šišky na másle s makem, cukrem, borůvkovým rozvarem a trochou čerstvé šlehačky ...  65,00 Kč
  Tradiční sladký pokrm nejen z podhůří Orlických hor. Šišky s bramborového těsta, lehce opečené na másle a sypané moučkovým cukrem s mletým makem, přelité rozpuštěným máslem, zdobené trochou čerstvé šlehačky a borůvkovým rozvarem.    
 

 

 

 

 
 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí       Telefon - +420 732 403 127  +420 732 403 127  Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

 

 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí

Telefon - +420 732 403 127    +420 732 403 127

 Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

LoginUnie


Založeno na Joomla! vytvořeno od INDIGOumi                                    Login / Administrace