Vytvořit PDF Print Email 

Jídelní lístek platný od 27.4.2019

Jídelní lístek od 27.4.2019
Studené před jídlem:
  80g  Domácí paštika z husích jatýrek s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10) ...  118,00 Kč
  Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků v podání studeného před jídla s cibulovou marmeládou, listovým salátkem a falešnými brusinkami.    
  100g  Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s pažitkovou majonézou a listovým salátkem (1,3,7,10) ...  89,00 Kč
  Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v ještě lepší jarní kombinaci s lehkou pažitkovou majonézou a listovým salátkem.    
Polévky:
    Chřestový krém s kapkou bílého vína, mléčnou pěnou a opraženými dýňovými semínky (1,7,8) ...  76,00 Kč
  Z chřestového vývaru vařená krémová polévka s máslovou jíškou, bílým vínem a smetanou. Polévka je zjemněná mléčnou pěnou s kapkami dýňového oleje a zdobená praženými dýňovými semínky.    
    Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7) ...  55,00 Kč
  Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.    
    Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9) ...  62,00 Kč
  Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší.    
Dobroty z kuchařek našich babiček:
  150g  Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9) ...  189,00 Kč
  Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.    
  300g  Pečené jehněčí kolínko na bylinkách a česneku se smetanovým špenátem a jarní nádivkou (1,3,7) ...  389,00 Kč
  Jehněčí kolínko naložíme do směsi bylin a česneku a necháme marinovat. Poté maso pečeme nejlépe 12 hodin. Jehněčí kolínko pak servírujeme s restovaným smetanovým špenátem a jarní nádivkou.    
  200g  Pečené skopové kostky na černém pivu a rozmarýnu s kedlubnovým zelím a chlupatými knedlíky (1,3,7) ...  194,00 Kč
  Pečené skopové kostky na černém pivu, rozmarýnu, česneku a cibuli s jarním kedlubnovým zelím a tradičními bramborovými chlupatými knedlíky.    
  150g  Smažené řízečky z králíka na másle s bramborovou kaší (1,3,7) ...  228,00 Kč
  Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle a servírujeme s bramborovou kaší a květinkou z listových salátů.    
    Kančí gulášek provoněný jalovcem, tymiánem a červeným vínem, servírovaný v kotlíku s restovanou cibulkou a domácím špekovým knedlíkem (1,3,7) ...  219,00 Kč
  Pomalu dušený kančí gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou.    
  150g  Smažený vídeňský telecí řízek na přepuštěném másle s lehkým bramborovým salátem (1,3,7,10) ...  228,00 Kč
  Jan Radecký z Radče, poradil císaři Františku Josefovi I. recept na kotletu obalenou ve strouhance a parmazánu. No, a protože dvorní kuchař neměl parmazán, nahradil ho moukou a vejcem a vznikl tak tento legendární pokrm.    
  200g  Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10) ...  284,00 Kč
  Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou ze směsi lesních hub. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince.    
  150g  Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou a strouhanci (1,3,7) ...  286,00 Kč
  Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou s červeným vínem, podávaná s plackami z brambor a jablíček a zdobená vídeňskou cibulkou a karamelizovanými jablíčky.    
Český chřest z Hostína u Hubálků:
  150g  Filetky ze pstruha pečené na másle s vařeným chřestem, novým bramborem a holandskou omáčkou (1,3,4,7) ...  295,00 Kč
  Vykostěné filety pstruha lehce osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle. Servírujeme s novým bramborem, vařeným chřestem a holandskou omáčkou.    
  200g  Grilovaný špalek z hovězí svíčkové s vařeným chřestem, domácími kroketami a pepřovou omáčkou (1,3,7) ...  389,00 Kč
  Do růžova upečený špalek z hovězí svíčkové s pepřovou omáčkou s růžovým pepřem a bramborovými kroketami.    
  200g  Vařený chřest zapečený se šunkou a sýrem podávaný s holandskou omáčkou a novým bramborem (3,7) ...  235,00 Kč
  Vařený chřest krátce zapečený se šunkou, sýrem a rozpuštěným máslem. Jako přílohu pak podáváme tradiční holandskou omáčku ze šlehaných žloutků s bílým vínem, máslem a vařené brambory.    
  150g  Grilované kuřecí prsíčko s vařeným chřestem, šťouchanými sladkými bramborami, holandskou omáčkou a bazalkovým pestem (3,7,8) ...  278,00 Kč
  Lehce solené kuřecí prsíčko opečeme na grilu a podáváme se šťouchanými batáty se smetanou, vařeným chřestem, bazalkovým pestem a holandskou omáčkou.    
Z polí, luk a lesa, lehká a bez masa:
  150g  Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší (1,3,7,9,10) ...  128,00 Kč
  Plátky celeru vařené ve vývaru s citronem. Klasicky obalené, jen s použitím celozrnné strouhanky. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a trochu listového salátu.    
    Grilovaný kozí sýr s jarním listovým salátkem s ředkvičkami, brusinkami a máslovou bagetkou (1,3,7,10) ...  199,00 Kč
  Grilovaný kozí sýr podávaný s jarním listovým salátkem s polníčkem, rukolou, lístky červené řepy, výhonky, mladým špenátem a ředkvičkami, s naší zálivkou, brusinkami a opečenou máslovou bagetkou.    
Malá večeře nebo jen tak k zakousnutí:
  90g  Domácí telecí talián s čerstvým křenem a hořčicí (10) ...  79,00 Kč
  Zajímavý uzenářský výrobek italského řezníka, žijícího v Praze koncem 19. století. Vařená pochoutka z vepřového a telecího masa servírovaná s čerstvým křenem a hořčicí.    
  150g  Pikantní hovězí dršťky na pivu s kousky špeku a čerstvým chlebem od Křížků (1,10) ...  98,00 Kč
  Nudličky hovězích dršťek dušené s cibulí, paprikou, rajčaty a černým náchodským pivem ochucené solí a hrubým pepřem.    
Něco sladkého k dobré kávě:
    Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7) ...  89,00 Kč
  Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.    
    Chřestový koláč s rebarborou, skořicí a čerstvou šlehačkou (1,3,7) ...  79,00 Kč
  Lehký koláč se zakysanou smetanou, kousky chřestu, rebarborou a skořicí. Koláč servírujeme s čerstvou šlehačkou.    
    Čokoládový mousse s nočkem mátové zmrzliny a šlehačkou (3,7) ...  78,00 Kč
  Lehká čokoládová pěna s domácí mátovou zmrzlinou, šlehačkou a trochou ovoce.    
 

 

 

 

 
 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí       Telefon - +420 732 403 127  +420 732 403 127  Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

 

 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí

Telefon - +420 732 403 127    +420 732 403 127

 Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

LoginUnie


Založeno na Joomla! vytvořeno od INDIGOumi                                    Login / Administrace