Vytvořit PDF Print Email 
Sezónní jídelní lístek
Studené před jídlem:
    Husí rillettes s kousky husích jatýrek lehce ochucený česnekem se salátkem z červené řepy s křenem a chlebovou brusketkou (1,7,10) ...  108,00 Kč
  Tento recept má svůj původ ve Francii. Rillettes znamená masová pomazánka z tučného masa. V našem případě je to pomalu pečené husí maso s kousky jatýrek, ochucené lehce solí, česnekem a tymiánem a husím sádlem.    
  90g  Gothajský salám s cibulí, nakládanými houbami, salátkem a čerstvým chlebem od Křížků (1,7,10) ...  69,00 Kč
  Oblíbená pochoutka ve většině hospůdek první republiky. My ho nakupujeme u Vahalů, pro které ladil recepturu známý šéfkuchař Ondřej Slanina. Je výborný a poctivý.    
Polévka s nádechem zimy:
    Krémová kaštanová polévka s česnekem a bylinkovými krutonky z tmavého chleba (1,7) ...  72,00 Kč
  Polévka patřící k předvánočnímu času. Oloupané a uvařené kaštany se orestují na cibulce, podlijí vývarem a provaří. Poté se vše rozmixuje, lehce zahustí světlou jíškou a dochutí, česnekem, solí a pár šupinkami chilli.    
    Silný slepičí vývar s nudlemi, trhaným slepičím masem a vařenou zeleninou (1,3,9) ...  68,00 Kč
  Silný vývar ze slepice tažený přes noc s trochou divokého koření, kořenovou zeleninou a neloupanou cibulí. Vývar zesilujeme ještě kuřecími skelety. Vývar dochucený solí a trochou mletého bílého pepře podáváme s polévkovými nudlemi, masem a zeleninou.    
Losos v netradiční úpravě:
  200g  Grilovaný filet lososa s celerovým pyré a pečenou zeleninou s kousky červené řepy, dýně, cibule a karotky (1,3,4,7) ...  378,00 Kč
  Lehce osolený filet lososa opečeme na grilu a necháme odpočívat. Mezitím si opečeme na másle kousky červené řepy, hranolky karotky, kousky dýně a měsíčky cibule. Ochutíme tymiánem, solí a cukrem a podáváme s celerovým pyré se smetanou a kouskem citronu.    
Grilované sváteční lahůdky:
  200g  Grilovaný filet jeleního hřbetu s pepřovou omáčkou, vídeňskou cibulkou a dýňovým pyré (1,7) ...  394,00 Kč
  Grilovaný špalek jeleního hřbetu marinujeme ve víně. Maso servírujeme s pepřovou omáčkou se smetanou a koňakem. Jako přílohu jsme vybrali dýňové pyré s kapkou smetany, máslem a tymiánem. Na závěr zdobíme osmaženou vídeňskou cibulkou.    
  200g  Grilovaný špalek pravé svíčkové s morkovou omáčkou s portským vínem, našimi kroketami a listovým salátkem (1,3,7,10) ...  372,00 Kč
  Flákotku podáváme s omáčkou z pečených morkových kostí s kapkou portského, lehce ochucenou solí pepřem, česnekem a dijonskou hořčicí. Jako přílohu jsme zvolili naše bramborové krokety a listový salát se zálivkou hostince.    
  200g  Grilovaný skopový hřbet na jehle se slaninou a česnekem s rozmarýnovými brambůrkami a glazovanou červenou cibulí (1,10) ...  289,00 Kč
  Náš řezník pro nás připravil lahůdku. Čerstvé skopové hřbety připravíme na jehlu s kousky slaniny a stroužků česneku. Lehce osolíme, opepříme a naložíme do oleje. Jehlu opečeme na grilu a podáváme s pečenými malými brambůrkami s čerstvým rozmarýnem a glazovanou červenou cibulí s trochou cukru.    
Pečená, smažená i jiná masíčka:
  400g  Pečené jehněčí kolínko na bylinkách a česneku s restovanými kapustičkami a bramborovou kaší (1,3,7) ...  389,00 Kč
  Jehněčí kolínko naložíme do směsi bylin a česneku a necháme marinovat. Poté maso pečeme nejlépe tak 12 hodin. Jehněčí kolínko pak servírujeme s restovanými kapustičkami se sušenou slaninkou a bramborovou kaší.    
  150g  Uzená kotleta se švestkovou omáčkou a opečenými bramborovými šulánky (1,3,7) ...  174,00 Kč
  Pokrm z kuchařky babičky Hubálkové podávaný při slavnostních příležitostech. Švestková omáčka z povidel s máslovou jíškou, kapkou rumu a citronovou šťávou s uzeným karé a domácími bramborovými šulánky, které opékáme na másle.    
  200g  Hovězí líčka po vídeňsku s našimi brusinkami, vídeňskou cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7) ...  226,00 Kč
  Toto jídlo neochutnáte všude. Hovězí líčka uvaříme s divokým kořením, cibulí a bílým vínem. Připravíme si máslovou jíšku a zahustíme vývar na omáčku. Dochutíme citronovou kůrou a šťávou a zjemníme smetanou. Podáváme se špekovým knedlíkem.    
  150g  Smažený krůtí řízek s lehkým bramborovým salátem a česnekovou majonézou s osmaženou cibulkou (1,3,7,10) ...  204,00 Kč
  Krůtí klasika smažená na másle s lehkým bramborovým salátem ochuceným na kyselo s cibulkou, solí, cukrem a kapkou oleje. Krůtí řízek podáváme s majonézou ochucenou lehce česnekem, osmaženou cibulkou a citronovou šťávou.    
Něco sladkého k dobré kávě:
    Nedopečený čokoládový dortík s malinovou omáčkou a šlehačkou (1,3,7) ...  106,00 Kč
  Čokoládové opojení v podobě tradičního tak trochu nedopečeného dortíku s malinovou omáčkou z naší malinové marmelády a čerstvou šlehačkou.    
    Nadýchané lívanečky obalené ve skořicovém cukru s opilými borůvkami se smetanou (1,3,7) ...  75,00 Kč
  Klasické lívanečky opečeme, po opečení obalíme v hrubém skořicovém cukru a podáváme s borůvkovým žahourem z opilých borůvek, které jsme naložili v létě do rumu a cukru. Žahour zjemníme kapkou smetany a vanilkovým pudinkem.    
    Palačinka s meruňkovou marmeládou a vanilkovou zmrzlinou na perníkové hlíně se šlehačkou (1,3,7) ...  94,00 Kč
  Tak takovou klasiku jsem nemohl vynechat. Palačinky nemáme často na jídelníčku, ale s meruňkovou marmeládou a vanilkovou zmrzlinou na perníkové hlíně s kapkou rumu a trochou čerstvé šlehačky.    
 

 

 

 

 
 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí       Telefon - +420 732 403 127  +420 732 403 127  Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

 

 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí

Telefon - +420 732 403 127    +420 732 403 127

 Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

LoginUnie


Založeno na Joomla! vytvořeno od INDIGOumi                                    Login / Administrace