Vytvořit PDF Print Email 

Jídelní lístek platný od 29.2.2020

Jídelní lístek platný od 29.2.2020
Studené před jídlem:
    Domácí paštika z husích jatýrek s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10) ...  118,00 Kč
  Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků v podání studeného před jídla s cibulovou marmeládou, listovým salátkem a falešnými brusinkami.    
    Poctivá domácí huspenina z králičího, vepřového a drobů s cibulkou, hořčicí, kyselými houbami a čerstvým chlebem od Křížků (1,10) ...  89,00 Kč
  Babička říkala, že je dobrá na klouby. Jinak vepřové, králičí a droby s cibulí, hořčicí a divokým kořením. To vše spojené silným vepřovým vývarem a ochucené na sladko – kyselo. Huspeninu servírujeme s čerstvou cibulkou, kyselými houbami a octem.    
Polévky na zahřátí:
    Krém z pečeného česneku s tymiánovými krutonky a česnekovými klíčky (1,7) ...  65,00 Kč
  Jemný krém z pečeného česneku s dobrým vepřovým vývarem a smetanou. Polévku servírujeme s pečenými chlebovými krutonky s tymiánem a zdobíme česnekovým klíčky.    
    Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7) ...  55,00 Kč
  Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.    
    Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9) ...  68,00 Kč
  Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší.    
Zimní dobroty od Hubálků:
  300g  Grilovaná sváteční vepřová flákota s kostí, listovým salátem a česnekovou bagetou (1,3,7,10) ...  347,00 Kč
  Grilované vepřové žebírko z kotlety panenky a hřbetní kostí. Steak podáváme s velkým listovým salátem ochuceným naší zálivkou a opečenou česnekovou bagetou.    
  150g  Pečený pstruh plněný tymiánem a cibulkou s česnekovým máslem, pečenou zeleninou s bramborem a libovou slaninou (1,4,7,9) ...  319,00 Kč
  Čerstvého celého pstruha okořeníme, obalíme v mouce a opečeme na másle. Pstruha podáváme s pečenou bramborou, slaninou, cibulí, karotkou, celerem a kapustičkami. Rybu podáváme s česnekovým máslem, kousky citrónu a kostíme přímo u stolu.    
  200g  Grilované medailonky z jeleního hřbetu s dušenou hruškou na víně a opečenými bramborovými špalky (1,3,7,12) ...  394,00 Kč
  Medailonky z jeleního hřbetu marinujeme v bylinkách, jalovci a oleji. Grilované maso servírujeme s hruškou vařenou ve víně s medem a badyánem a podáváme s opečenými bramborovými špalky a vinnou omáčkou s portským vínem.    
  150g  Grilované kuřecí prsíčko s omáčkou z černého jeřábu a domácími bramborovými kroketami (1,3,7) ...  276,00 Kč
  Lehce solené kuřecí prsíčko, upravené na grilu s omáčkou z černého jeřábu, vína a domácími bramborovými kroketami. Prsíčka zdobí karamelizovaná jablíčka.    
  200g  Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10) ...  289,00 Kč
  Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou ze směsi lesních hub. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince.    
  150g  Kachní prsíčka pečená do růžova s brusinkovou omáčkou a strouhanci (1,3,7) ...  293,00 Kč
  Kachní prsíčka opečená do růžova s brusinkovou omáčkou s červeným vínem, podávaná s plackami z brambor a jablíček, zdobená vídeňskou cibulkou a karamelizovanými jablíčky.    
Dobroty a novoty z našich kuchařek:
  150g  Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9) ...  210,00 Kč
  Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.    
  200g  Hovězí líčka po vídeňsku s našimi brusinkami, vídeňskou cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7,12) ...  236,00 Kč
  Toto jídlo neochutnáte všude. Hovězí líčka uvaříme s divokým kořením, cibulí a bílým vínem. Připravíme si máslovou jíšku a zahustíme vývar na omáčku. Dochutíme citronovou kůrou a šťávou a zjemníme smetanou. Podáváme se špekovým knedlíkem.    
  200g  Smažená vepřová krkovice s vídeňským bramborovým salátem a česnekovou majonézou s osmaženou cibulkou (1,3,7,10) ...  194,00 Kč
  Vepřová klasika smažená na másle s vídeňským bramborovým salátem. Řízek můžeme také podávat jako krajovou specialitu „Pavlišov“ s kysaným zelím a houskovým knedlíkem.    
  150g  Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší (1,3,7) ...  238,00 Kč
  Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle a servírujeme s bramborovou kaší a květinkou z listových salátů.    
  200g  Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s restovanou cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7) ...  219,00 Kč
  Pomalu dušený kančí gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou.    
Lehké a bez masa:
  150g  Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší (1,3,7,9,10) ...  145,00 Kč
  Plátky celeru vařené ve vývaru s citronem. Klasicky obalené, jen s použitím celozrnné strouhanky. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a trochu listového salátu.    
Malá večeře nebo jen tak k zakousnutí:
  150g  Pikantní hovězí dršťky na pivu s kousky špeku a čerstvým chlebem od Křížků (1,3,10) ...  98,00 Kč
  Nudličky hovězích dršťek dušené s cibulí, paprikou, rajčaty a černým náchodským pivem ochucené solí a hrubým pepřem.    
  100g  Pikantní zeleninové ragů s česnekovou topinkou a grilovaným kuřecím masem (1,10) ...  119,00 Kč
  Zeleninové ragů z cibule, papriky, cukety a lilků s drcenými rajčaty, chilli papričkou a kapkou balzamikového octa na opečené topince potřené česnekem s trochou listového salátu a vídeňskou cibulkou.    
    Světlá tlačenka s marinovanou cibulkou, kozím rohem a čerstvým chlebem od Křížků (1) ...  78,00 Kč
  Někdo to má rád s cibulí a octem. My ji servírujeme se sladko – kyselým cibulovým salátkem s kapkou oleje, kousky kozích rohů a čerstvým chlebem. Ocet servírujeme zvlášť.    
Něco sladkého k dobré kávě:
    Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7) ...  93,00 Kč
  Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku.    
    Nedopečený čokoládový dortík s horkými višněmi a šlehačkou (1,3,7) ...  106,00 Kč
  Čokoládové opojení v podobě tradičního tak trochu nedopečeného dortíku s horkými višněmi s trochou višňovice a čerstvou šlehačkou.    
    Palačinka s opilými borůvkami a vanilkovou zmrzlinou na perníkovém prachu se šlehačkou (1,3,7) ...  106,00 Kč
  Tak takovou klasiku jsem nemohl vynechat. Palačinky nemáme často na jídelníčku, ale s opilými borůvkami, které jsme naložili v létě do cukru a rumu, jsou fantastické. K palačince podáváme vanilkovou zmrzlinu na perníkovém prachu a trochu čerstvé šlehačky.    
 

 

 

 

 
 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí       Telefon - +420 732 403 127  +420 732 403 127  Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

 

 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí

Telefon - +420 732 403 127    +420 732 403 127

 Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

LoginUnie


Založeno na Joomla! vytvořeno od INDIGOumi                                    Login / Administrace