Vytvořit PDF Print Email 

Jídelní lístek platný od 26.9.2020

Jídelní lístek platný od 26.9.2020
     
  Podzim patří mezi mé nejoblíbenější období. Je plný chutí a hraje všemi barvami. Trochu se nám pohoda sice kazí momentální situací, ale právě proto jsem se snažil připravit neotřelé, nové menu. Některá jídla již připravujeme v nové keramické peci. Tak doufám, že Vás nezklameme a každé jídlo přinese to vytoužené blaho v ústech. Hubálek Pavel majitel a tým HuHu    
Něco malého před jídlem, nebo jen tak na zobání:
    Domácí paštika z husích jatýrek s listovým salátem a cibulovou marmeládou (7,10) ...  118,00 Kč
  Velmi oblíbený domácí výrobek Hostince U Hubálků v podání studeného před jídla s cibulovou marmeládou, listovým salátkem a falešnými brusinkami.    
  100g  Smažené hovězí dršťky „Lhotecké kalamáry“ na másle s naším cibulovo – rajčatovým chutney a listovým salátkem (1,3,7,10) ...  105,00 Kč
  Když jsme otevírali hostinec, tak smažené dršťky byly na našem jídelníčku. Trochu se tedy vracíme do minulosti, ale tentokrát v kombinaci s naším lehce pikatním chutney a trochou listového salátku.    
  150g  Cibulák s masem, okurkou a uzeninou, čerstvá cibule, beraní roh, chléb od Křížků (1) ...  78,00 Kč
  Cibulák nebo také sulc s vařeným vepřovým masem, kyselou okurkou, cibulí a salámem. Sulc je ochucený odvarem z divokého koření, cukrem, octem a solí. K sulcu pak podáváme čerstvou cibuli, beraní roh a chléb nebo pečivo.    
Polévky s vůní podzimu:
    Dýňová polévka se zázvorem a chilli, mléčnou pěnou, praženými dýňovými semínky a dýňovým olejem (1,7) ...  75,00 Kč
  Fantastická podzimní polévka. Krémová polévka z dýně hokaido, čerstvého zázvoru, chilli papričky a smetany s bílým vínem, trochou mléčné pěny pro zjemnění, nasucho opraženými dýňovými semínky a kapkami dýňového oleje.    
    Kyselo z chlebového kvásku s praženým vejcem, houbami a bramborem (1,3,7) ...  65,00 Kč
  Tradiční polévka z Krkonoš a Podkrkonoší vyrobená z chlebového kvásku, vajec, sušených hub s bramborem a kapkou smetany.    
    Silný vývar z hovězí oháňky s nudlovou roládou z pečeného masa a bylinek (1,3,7,9) ...  78,00 Kč
  Polévka ze svátečního jídelníčku měšťanské rodiny připravovaná z hovězí oháňky a hovězího žebra s celestinskou roládou s masovou fáší.    
Dobroty z našeho kraje:
  150g  Svíčková dle pana Hubálka z kulaté plece špikované slaninou, podávaná s falešnými brusinkami z červeného rybízu, citronem a houskovým knedlíkem (1,3,7,9) ...  198,00 Kč
  Klasická úprava na smetaně z kulaté plece nebo také židovské svíčkové, která se ideálně hodí na přípravy dušením. Omáčka neobsahuje lepek, zahustí se pouze zeleninou.    
  200g  Kančí gulášek provoněný jalovcem a tymiánem, servírovaný v kotlíku s cibulkou a špekovým knedlíkem (1,3,7) ...  234,00 Kč
  Pomalu dušený kančí gulášek s jalovcem, tymiánem a červeným vínem podávaný v kotlíku s restovanou vídeňskou cibulkou a domácím žemlovým knedlíkem s libovou slaninkou.    
  150g  Smažené řízečky z králíka na přepuštěném másle s bramborovou kaší (1,3,7) ...  259,00 Kč
  Marinované kousky králičích stehýnek v jogurtu a koření. Řízečky smažíme v přepuštěném másle a servírujeme s bramborovou kaší a květinkou z listových salátů.    
Podzimní sezóna z pece a grilu:
  200g  Uzený filet lososa v jabloňovém kouři na listovém špenátu s česnekem, šalotkou a panchettou s pastinákovým pyré (1,4,7,9) ...  394,00 Kč
  Lososa naložíme na 4 hodiny do soli a cukru. Pak jej osušíme a udíme v keramickém vajíčku na jabloňových štěpkách zhruba 20 minut při 90°C. Losos se pak krátce ještě prohřeje na grilu a podává s restovaným špenátem ochuceným solí, pepřem, restovanou šalotkou a panchettou. Vše doplňuje podzimní pastinákové pyré s máslem a smetanou.    
  150g  Grilované kuřecí prsíčko supreme se smetanovými liškami, opečenými bramborovými šulánky na másle a pečenou podzimní zeleninou (1,3,7) ...  289,00 Kč
  Naložené kuřecí prsíčko s křídelní kostí, ogrilujeme a krátce dopečeme. Podáváme se smetanovými liškami, opečenými bramborovými šulánky na másle a pečenou podzimní zeleninou z karotky, cukety a červené cibule.    
  150g  Kachní prsíčka pečená do růžova na restovaném červeném zelí s brusinkami, bramborovými strouhanci a karamelizovanými jablíčky ...  316,00 Kč
  Kachní prsíčka opečená do růžova na restovaném červeném zelí dušeném na víně s brusinkami a skořicí. Prsíčko podáváme s plackami z brambor a jablíček, zdobíme je vídeňskou cibulkou a karamelizovanými jablíčky.    
  200g  Grilovaná vepřová panenka s houbovou omáčkou, špeclemi a listovým salátem (1,3,7,10) ...  310,00 Kč
  Grilovaná vepřová panenka se smetanovou houbovou omáčkou ze směsi lesních hub. Jako přílohu podáváme domácí špecle s míchaným zeleninovým salátem z různých listů salátu a zeleniny s domácí zálivkou hostince. Špecle jsou jako knedlíky v Čechách a v alpských oblastech nejčastěji s panenkou a houbami.    
  300g s.k.  Hovězí žebro pečené a uzené v peci s bramborovým koláčkem se slaninou, pikantní kukuřicí a listovým salátem (1,3,7,10) ...  287,00 Kč
  Hovězí žebro marinujeme 24 hodin v nálevu z koření, soli a bylinek. Poté je okořeníme a pomalu pečeme v keramické peci, do které lehce přidáváme dřevěné štěpky, které maso krásně ovoní. Nakonec potřeme žebro marinádou a necháme odpočinout. Před servírováním se žebro zprudka opeče a podává s bramborovým koláčkem, pikantní kukuřicí restovanou na másle s chilli papričkou, trochou kari a skořicí.    
Lehké i bez masa:
    Listový salát s grilovanými plátky hrušek, grilovaným kozím sýrem, medovo – hořčicovou espumou a smaženými krupkami (1,3,7,10) ...  216,00 Kč
  Poměrně osvědčená podzimní klasika míchaného listového salátu s opečenými plátky hrušky marinovaných v citronové šťávě s třtinovým cukrem a grilovaným kozím sýrem. Jen jsme si ho dovolili zpestřit medovo – hořčicovou espumou a smaženými krupkami.    
  150g  Smažené celerové řízky obalené v celozrnné strouhance s bramborovou kaší a zelenou omáčkou (1,3,7,9,10) ...  145,00 Kč
  Tenké syrové plátky celeru klasicky obalené, jen s použitím celozrnné strouhanky. Jako přílohu podáváme jemnou bramborovou kaši a zelenou omáčkou můžeme také říci Frankfurtskou s bylinkami, zakysanou smetanou, hořčicí a vařeným vajíčkem.    
    Čerstvé lišky na smetaně s bylinkovou nádivkou a vídeňskou cibulkou (1,3,7) ...  169,00 Kč
  Výborné teplé jídlo v sezóně čerstvých hub. Lišky restované na přepuštěném másle s cibulkou, petrželkou a smetanou, podávané s bylinkovou nádivkou.    
Něco sladkého k dobré kávě:
    Hrušky smažené ve vinném těstíčku s vanilkovou omáčkou (1,3,7) ...  93,00 Kč
  Oloupané hrušky obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a obalené v krupicovém cukru se skořicí. K smaženým hruškám podáváme nadýchanou vanilkovou omáčku. Tento recept by mohl připomínat bavorský jablečný koláček. Ten je však s pivním těstíčkem.    
    Švestková zmrzlina s mákem, pěnou z bílé čokolády a pečenou skořicovou drobenkou (1,3,7) ...  106,00 Kč
  Připravili jsme švestkovou zmrzlinu s trochou tvarohu, smetany a mákem. Zmrzlinu servírujeme s pěnou z bílé čokolády a šlehačky a pečenou drobenkou z másla, mouky, skořice a cukru.    
 

 

 

 

 
 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí       Telefon - +420 732 403 127  +420 732 403 127  Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

 

 

Tři hvězdičky Kostelecká lhota 40, 517 41 Kostelec nad Orlicí

Telefon - +420 732 403 127    +420 732 403 127

 Email - info@uhubalku.cz  info@uhubalku.cz

LoginUnie


HKRCB logo

Založeno na Joomla! vytvořeno od INDIGOumi                                    Login / Administrace